hrvatska teniska reprezentacija

Fed Cup: Donna Vekić predvodi Hrvatsku u pokušaju plasmana u Svjetsku skupinu II

Foto: Getty Images

HRVATSKA Fed Cup reprezentacija u engleskom Bathu pokušat će osvojiti prvo mjesto i plasirati se u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

Izbornica Iva Majoli za nastupe je prijavila Donnu Vekić, Janu Fett, Tenu Lukas, Anu Konjuh i Dariju Jurak. Ždrijebanjem je odlučeno da će Hrvatice u grupi B za suparnice imati Srpkinje, Turkinje i Gruzijke.

Pobjednik grupe kvalificirat će se u turnirsko finale u kojem će igrati protiv najboljeg iz grupe A (Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Slovenija).

Glavni adut hrvatskog sastava je, bez sumnje, 22-godišnja Donna Vekić. Proteklog tjedna igrala je u finalu vrlo jakog turnira u ruskom Sankt Peterburgu. Zahvaljujući rezultatu, u ponedjeljak je stigla na 25. mjesto na pojedinačnoj WTA listi. Ujedno najbolji plasman u karijeri.

“Drago mi je za Donnu, pogotovo što i ja sudjelujem u organizaciji turnira u Sankt Peterburgu. Odigrala je turnir iz snova, već dugo nisam vidjela Donnu da igra tako dobar tenis. U finalu je vodila 5:2 u prvom setu, nažalost nije pobijedila: malo je bilo nesreće, malo je ubrzala, malo se stisnula ruka. No, sve u svemu, odigrala je super turnir i dohvatila najbolji renking u karijeri. Sada je pred nama jedan od najvažnijih tjedana, a prije mečeva vidjet ćemo tko će nastupati u pojedinačnim mečevima uz Donnu koja je sigurna, a isto vrijedi za par, gdje je sigurna Darija Jurak”, najavila je hrvatska izbornica Iva Majoli.

Donna Vekić pozitivno gleda na mogućnosti hrvatskog sastava u Bathu.

“Jako sam sretna rezultatom. Igrala sam jako dobar tenis, nadam se da mogu tako nastaviti i u Fed Cupu. Dobro se slažemo u ekipi i naravno da nam je cilj da, za početak, budemo prve u grupi”, rekla je Donna Vekić.

Prvi suparnik, u srijedu 6. veljače, bit će Turska za koju su prijavljene Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, Berfu Cengiz, İpek Soylu i İpek Öz. 

Pročitajte više