Fed kup: Razzano i Cornet donijele prednost Francuskoj u Moskvi, Belgija bolja od SAD-a

TENISAČICE Češke povele su s 2:0 na gostovanju kod Slovačke u četvrtfinalu Svjetske skupine Fed Cupa.

Lucie Šafarova donijela je prvi bod Čehinjama u Sibamac Areni u Bratislavi, svladavši Danielu Hantuchovu 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 29 minuta igre. Vodstvo Češke učvrstila je još jedna ljevoruka tenisačica, 20-godišnja Petra Kvitova, koja je igrala četvrtfinale Australian Opena. Da je i dalje u dobroj formi, Kvitova je potvrdila svladavši Dominiku Cibulkovu 6-2, 6-3 za 79 minuta igre. Cibulkova je u drugom setu imala 3-2 i servis, ali do kraja meča nije osvojila niti jedan gem.

Češka je u protekle dvije sezone Fed Cupa dva puta igrala u polufinalu. Protiv Slovačke je slavila u sva tri dosadašnja susreta, otkada su se dvije nacije 1993. godine prijateljski odvojile iz dotad zajedničke države.

Francuskinje povele 2:0 protiv Rusije u Moskvi

Iako su ruske tenisačice ušle u dvoboj protiv Francuske u Moskvi, u četvrtfinalu Svjetske skupine Fed Cupa, s etiketom velikog favorita, nakon prvog dana vodi Francuska s 2:0.

Alize Cornet, 67. igračica svijeta, pobijedila je u prvom dvoboju Svetlanu Kuznjecovu 3-6, 6-3, 6-4 nakon dva sata i 31 minute igre. Bio je to dvoboj s 11 breakova u kojem je Kuznjecova imala set i 2-0 u drugom.

"Nisam imala osjećaj da mogu pobijediti. Samo sam se maksimalno borila za svaki poen. Tek kada sam realizirala meč-loptu sam shvatila što sam uspjela napraviti", komentirala je sretna Cornet.

Nakon toga je domaće navijače dodatno šokirala Virginie Razzano, svladavši Mariju Šarapovu 6-3, 6-4. Iste igračice su se prvi puta sastale nedavno na Australian Openu, ali tada je slavila Šarapova u dva seta.

Ovoga puta je Razzano, 83. igračica na svijetu, uspjela uzvratiti. Imala je set i 4-1, Šarapova se s tri gema u nizu vratila, ali, samo nakratko. Razzano je s breakom u devetom gemu osigurala servis za meč, kojeg je i iskoristila.

Belgijke bez Henin slavile protiv Amerikanki bez sestara Williams

Belgijska Fed Cup reprezentacija povela je u Antwerpenu protiv SAD-a s 2:0 nakon prvog dana četvrtfinalnog susreta Svjetske skupine.

Belgijanke, dakako, nastupaju bez Justine Henin, koja se nedavno drugi puta i definitivno povukla u mirovinu, ali su Amerikanke zbog izostanka sestara Williams daleko više oslabljene. Starija Venus je ozlijedila prepone na Australian Openu, dok mlađa Serena zbog ozljede i operacije na stopalu nije igrala još nakon osvajanja prošlogodišnjeg Wimbledona.

Yanina Wickmayer pobijedila je u prvom dvoboju Bethanie Mattek-Sands 6-1, 7-6(6), a potom je pobjednica Australian Opena Kim Clijsters za točno sat vremena igre svladala Melanie Oudin sa 6-0, 6-4.

Susret se igra na tvrdoj dvoranskoj podlozi.

 

Fed Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Belgija – SAD 2-0

Wickmayer – Mattek-Sands 6-1, 7-6(6)

Clijsters – Oudin 6-0, 6-4

 

Fed Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Rusija – Francuska 0-2

Kuznjecova – Cornet 6-3, 3-6, 4-6

Šarapova – Razzano 3-6, 4-6

 

Fed Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Slovačka – Češka 0-2

Hantuchova – Šafarova 5-7, 1-6

Cibulkova – Kvitova 2-6, 3-6

Pročitajte više