Federer brbljao da Noleta čita kao otvorenu knjigu, a ovaj ga pomeo u Miamiju!

ROGER FEDERER je u najavi meča s Novakom Đokovićem govorio kako će sigurno slaviti u ovom ogledu, kako je odavno pročitao njegovu igru i štošta drugo. No, skočio je sam sebi u usta jer ga je Đoković pomeo s terena! Prvi set je pripao Švicarcu, a sve ostalo Novaku Đokoviću. Na kraju je Srbin slavio sa 3:6, 6:2, 6:3.

"Đokovića sam pročitao čim se pojavio na velikoj sceni. Njegova igra mi dobro leži", rekao je Roger Federer najavivši meč protiv najboljeg srpskog tenisača u polufinalu ATP turnira u Miamiju.

Federer je posebno istaknuo kako protiv Đokovića ima skor 7:2, a slavio je i u posljednja dva međusobna ogleda pa je stoga vjerovao da bi se trebao plasirati u finale bez prevelikih poteškoća.

"Bio sam bolji u polufinalu US Opena, a prije toga mi je predao meč u Monacu. Brzo sam ga pročitao još na samom početku, kad je bio novi igrač na touru. Uvijek s nestrpljenjem čekam mečeve protiv njega, posebno na velikim turnirima. Ja volim kako on igra, volim igrati protiv takvih tenisača. Mislim da sam i dalje najbolji; ne smeta mi što više nisam broj jedan. Kad imam svoj dan mogu bez problema pobijediti i Nadala i Đokovića i Murrayja", rekao je Federer u najavi meča.

Nakon prvog seta na terenu je postojao samo Đoković

Bio je to njihov deseti susret i treća pobjeda srpskog tenisača.

Otvaranje meča u potpunosti je pripalo Federeru koji je dominantno došao do 5:1, a potom nakon kraćeg pada u igri i prednosti od seta razlike. No, vrlo brzo je i stao, ili točnije prepustio trećem tenisaču svijeta da preuzme igru nastavku. Đoković je to i učinio odmah na otvaranju uzevši servis svom protivniku, a potom to i ponovivši odmah nakon što je Federer breakom smanjio na 3:2.

Vidjelo se da Federer fizički pada u igri, njegove lopte više nisu pogađale cilj, a ruka mu je drhtala na servisu. Frustracija koja se sakupila u jednoj je trenutku ispoljena i razbijanjem reketa, a sve to Đoković je znao iskoristiti.

Da će se Federer pridružiti prvom nositelju turnira, Rafaelu Nadalu (poraz od Del Potra 6:4, 3:6, 7:6(3)) bilo je jasno odmah na otvaranju posljednje dionice igre. Dva brza oduzimanja servisa omogućila su Srbinu vodstvo od 4:0. Federer je pokušao nanizati dva breaka, no ostao je prekratak.

Pobjedom je Đoković onemogućio Andyja Murrayja da ga na novoj ATP ljestvici prestigne na poziciji broj tri, ujedno i Federera u nastojanju da dođe do prve pobjede na Masters 1000 turniru od kolovoza 2007. godine kada je slavio u Cincinnatiju. 

Federer: Bio sam frustriran 
 
Ne može se baš svaki dan vidjeti da Roger Federer izgubi meč i živce u istome danu. Oboje mu je u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju priuštio Novak Đoković pobjedom 3:6, 6:2, 6:3.

Pri 2:0 u drugom setu za srpskog tenisača i promašenog forhenda bivši vladar ATP ljestvice bacio je reket na tlo pritom ga slomivši. Prilično šokantno od igrača koji je posljednjih pet godina ovjenčan nagradom za nakorektnijeg na Touru.

"Bio sam frustriran, nisam se dobro osjećao", objasnio je Federer koji je za desetak promašaja forhendom okrivio vjetar. "Jako je puhao, a kada vas krene loše teško je ponovno uhvatiti ritam", dodao je ponajbolji tenisač svih vremena.
 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više