Federer: Dugo je prošlo otkad sam posljednji put bio treći reket svijeta

NAJJAČI ovotjedni turnir za tenisače održava se u Torontu. Rogers Cup je turnir iz ATP 1000 kategorije, a igra se uz nagradni fond od 2,4 milijuna američkih dolara na terenima tvrde podloge.

Vodeći tenisači svijeta odmarali su se u prvome kolu i čekali rasplet mečeva kako bi saznali svoje protivnike na startu turnira. Prvi nositelj Rafael Nadal i dalje čeka pobjednika meča Dancevic-Wawrinka, drugopostavljeni Novak Đoković saznao je da će igrati protiv Juliena Benneteaua (svladao Istomina 6:4, 6:4), a treći nositelj Roger Federer u turnir će krenuti u meču protiv Juana Ignacia Chele (svladao Fallu 6:0, 6:3).

"Dugo je prošlo otkada sam posljednji put bio treći reket svijeta. Ipak, sve je na meni", najavio je turnir iz svoga kuta Federer, osvajač 62 naslova, ali samo jednog u ovoj godini (Australian Open), i tenisač koji je svoj posljednji meč u sezoni odigrao u četvrtfinalnom porazu na travi Wimbledona (svladao ga Berdych).

"Ne bih rekao da me taj poraz frustrirao. Više me razočaralo to što mi tijelo nije izdržalo napor i spriječilo me u obrani mog vimbldonskog sna", kazao je Federer koji je nekoliko tjedana proveo u radu s Paulom Annaconeom, bivšim trenerom Petea Samprasa i Marata Safina.

Od važnijih rezultata spomenimo poraz trinaestog nositelja Jürgena Melzera od kojeg je u dva seta 7:6(6), 6:4) bolji bio Peter Polansky.

Dodajmo i da su Rafael Nadal i Novak Đoković kratko trajali u turniru parova. Po prvi put od 1976. godine, kada su to napravili Jimmy Connors i Arthur Ashe, dvojica najboljih tenisača ATP singl-ljestvice zaigrala su u paru, no nisu se i proslavila. Bolja od njih bila je kombinacija Pospišil-Raonic 5:7, 6:3, 10:8.

 

Rogers Cup, važniji rezultati, 1. kolo:

Polansky - Melzer (13) 7:6(6), 6:4

Robredo - Nieminen 6:1, 6:4

Gulbis - Belucci 6:1, 6:4

Stahovskij - Gasquet 7:5, 6:1

Južnij (12) - Simon 6:4, 6:4

Almagro (14) - Marčenko 7:5, 5:7, 6:4

Chela - Falla 6:0, 6:3

Benneteau - Istomin 6:4, 6:4

De Bakker - Lopez  7:6(2), 6:3

Pročitajte više