FEDERER NA UDARU KRITIKA "Trebao bi poštovati Tour i natjecati se tijekom cijele godine"

Foto: Getty Images 

ŠVICARSKI TENISAČ Roger Federer (36) krajem proteklog mjeseca priopćio je kako će do konca tekuće sezone propustiti ostatak zemljanih turnira. 
 
"Odlučio sam do svršetka sezone ne sudjelovati na turnirima na zemlji. Želim se odmoriti", izjavio je Roger Federer nedugo nakon što je isprva poražen protiv Argentinca Juana Martína del Potra u finalu Indian Wells Mastersa (4:6, 7:6, 6:7), a potom i protiv Australca Thanasija Kokkinakisa (6:3, 3:6, 6:7) u drugom kolu Miami Opena.
 
Premda se pomalo već i zaboravilo na odluku Rogera Federera, Feliciano Lopez ponovno ju je aktualizirao. U medijskom istupu, ususret Mutua Madrid Openu (5. - 14. svibnja), Španjolac je javno prozvao Švicarca jer je i u drugoj uzastopnoj sezoni otkazao sudjelovanje na zemljanim turnirima.
 
"Želim da Roger Federer nanovo zaigra u Madridu prije negoli se umirovi. Trenirao sam s njim u Rotterdamu i imao sam sreće da porazgovaramo. Rekao mi je da se divi Manolu Santani te da bi igrao u Madridu da se odlučio igrati Roland Garros. Šteta je što neće igrati jer je zemlja važna kao i beton te trava. Kao i drugi elitni igrači, Roger Federer trebao bi poštovati Tour i natjecati se tijekom cijele godine”, zaključio je Feliciano Lopez.

Pročitajte više