Federerov sunarodnjak: Đoković je G.O.A.T.

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ u nedjelju je osvojio Roland Garros i tako stigao do 23. titule s turnira Grand Slam kategorije. Tim uspjehom prestigao je Rafaela Nadala, koji ima 22 titule s četiri najjača teniska turnira svijeta, a još je ranije iza sebe ostavio Rogera Federera, koji se umirovio s 20 titula s Australian Opena, Roland Garrosa, Wimbledona i US Opena.

Srpski tenisač stigao je tako do rekorda, a uz osvajanje Roland Garrosa uspio je dohvatiti još jedan. Nikad nitko nije barem triput slavio titule na četiri najjača turnira. Đoković, za mnoge sad nesumnjivo najbolji tenisač svih vremena, uspio je i to napraviti.  

Wawrinka na Instagramu pokazao što misli

Da je time postao najveći, misli i Švicarac Stan Wawrinka, jedan od rijetkih koji su u konkurenciji Đokovića, Nadala i Federera uspijevali doći do Grand Slam titule. Wawrinka ih ima tri nakon što je 2014. osvojio Australian Open, 2015. Roland Garros, a 2016. US Open. Ima i zlato s olimpijskog turnira parova u Pekingu 2008., gdje je trijumfirao u paru s Federerom.

Unatoč prijateljstvu s legendarnim sunarodnjakom, Švicarac Wawrinka je nakon Đokovićevog osvajanja Roland Garrosa objavio fotografiju slavlja srpskog tenisača. Označio ga je na Instagramu i uz to ostavio emoji koze, dajući do znanja što misli o tome tko je G.O.A.T., odnosno najveći ikad.

Pročitajte više