Fedor: Nikad se nisam smatrao najboljim

Foto: Screenshot

PLANETARNA popularnost, nevjerojatne predstave u ringu i jedno desetljeće nepobjedivosti koje je tek 26. lipnja 2010. godine okončao Fabricio Werdum, učinile su od Fedora Emelianenka jednog od najvećih boraca svih vremena.

Njegovo ponašanje na borilištima i skromnost koju iskazuje izvan njih, definitivno možemo ubrojati u faktore koji su izgradili njegovu popularnost, a da je legendarni Rus i dan danas ostao isti u toj svojoj skromnosti, najbolje će nam dokazati izjava koju je dao Arielu Helwaniju prilikom gostovanja u The MMA Houru.

"Nikad se nisam smatrao najboljim. Borac može izgubiti u svakom trenutku, a postoje i borci koji su u određenim tehnikama bolji od mene", izjavio je Fedor.

Oni koji osporavaju njegov uspjeh često će isticati činjenicu da nikad nije zakoračio u UFC-ov oktogon, borilište danas najjače MMA promocije.

"Ne mogu se poistovjetiti s borcima koji bi se uzbudili na spomen UFC-a. Za mene nije postajala razlika gdje se borim, odnosno u kojoj organizaciji, bilo da se radi o UFC-u, Prideu, Strikeforceu ili Bellatoru. Najvažnije je tko vam je protivnik. Također, morate imati dobar odnos i zadržati isti s ljudima koji rade za organizaciju. Borac je borac i mora se nositi s puno stvari. On prolazi kroz mnoge puteve i nosi težak teret na leđima. Borio sam se različitim protivnicima koji su bili najbolji i u UFC-u", zaključio je Fedor  kojeg ovog vikenda čeka susret s Mattom Mitrioneom na sjajnom Bellatoru 180.

 
 

 

Pročitajte više