MMA

Fedor o predsjedniku UFC-a: On je odvratan, nema ljudskosti u sebi

Foto: Getty Images/Guliver Image

FEDOR EMELIANENKO, bivši prvak Pridea i jedan od najboljih MMA boraca u povijesti, žestoko je kritizirao predsjednika UFC-a Danu Whitea.

Podsjećamo, White je godinama pokušavao dovesti Rusa u najveću svjetsku MMA organizaciju, ali su pregovori u nekoliko navrata zapeli zbog, kako je White rekao, iracionalno visokih zahtjeva ruskog borca. S druge strane, Fedor je smatrao da borci u UFC-u imaju izrazito niske ugovore i da organizacija previše novca zadržava za sebe.

U razgovoru za TASS Fedor je Whitea prozvao osobom koja mari samo za novac. "Njemu je novac sve u životu. Ne zanima ga borac, ne zanima ga čak ni čovjek, ljudsko biće, samo novac je važan. Odvratno mi je to što nema ljudskosti u sebi. Novac je bitan, naravno, trebate osigurati obitelj. Ali to ne znači da je važniji od humanosti", rekao je Posljednji ruski car.

Fedor nije prvi borac koji je prozvao UFC ili njegovog predsjednika za strogo korporativni imidž u kojem su borci potrošna roba. Direktno ili indirektno, isto su preko medija poručivali i mnogi drugi veliki borci, uključujući i Stipu Miočića.

Pročitajte više