Felix je zarađivao 289 tisuća eura tjedno u Atleticu. Otkriveno koliko ima u Barci

Foto: EPA

JOAO FELIX (23) ljetos je otišao na posudbu iz Atletico Madrida u Barcelonu. Portugalski napadač morao je znatno smanjiti plaću kako bi zaigrao za katalonski klub, koji ima problema s financijama. U Atleticu i Chelseaju, koji ga je u prvom dijelu godine imao na posudbi i tada je preuzeo njegovu plaću, navodno je zarađivao 289 tisuća eura tjedno.

U Barceloni prima 7700 eura tjedno, potvrdio je potpredsjednik Barcelone Eduard Romeu. "Istina je, Joao Felix je smanjio plaću na 400 tisuća eura po sezoni kako bi došao. Uložio je velik napor kako bi se pridružio Barceloni. Jako je lijepo vidjeti takav potez igrača koji nije bio na najvišoj razini u svojem klubu. No kod nas je dosad bio fantastičan", izjavio je Romeu za L'Esportiu.

Atletico je Felixa platio 127 milijuna eura

Podsjetimo, Atletico je Felixa 2019. godine doveo iz Benfice za 127 milijuna eura, učinivši ga najskupljim igračem u povijesti kluba. No Portugalac nije opravdao golem novac. Bio je na posudbi u Chelseaju, koji ga nije zadržao, a na kraju sezone će Barcelona morati pregovarati s madridskim klubom ako ga bude htjela kupiti.

Atletico bi navodno tražio 80-ak milijuna eura. Felixov ugovor s Atleticom vrijedi do 2029. godine. U trenutnoj sezoni upisao je osam nastupa za Barcelonu. Postigao je tri i asistirao za još tri gola. 

Pročitajte više