SP u rukometu

Fenomenalni Sagosen s 11 golova vodio Norvežane do prve pobjede na SP-u

Foto: EPA

U VEČERNJIM susretima na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu kao pobjednici su izašli Norveška, Island i Švedska.

Najzanimljivije je bilo u skupini E, gdje je Norveška u susretu europskih reprezentacija svladala Švicarsku rezultatom 31:25. Švicarska je naknadno upala na prvenstvo umjesto SAD-a, ali je u prvom kolu iznenađujuće svladala Austriju.

Norveška je u drugom dijelu protiv Švicarske vodila i sedam razlike

Ipak, u drugom kolu aktualni svjetski viceprvak Norveška nije dopustio iznenađenje. Švicarska je do 10. minute konstantno vodila, ali Norvežani onda rade seriju 6:0 i odlaze na četiri pogotka prednosti (9:5).

Iako se Švicarska vratila na samo minus jedan u nekoliko navrata, pred kraj poluvremena Norvežani rade seriju 5:2 i odlaze na poluvrijeme s rezultatom 17:13.

U drugom dijelu je Norveška održavala Švicarsku na pristojnoj udaljenosti, a u nekoliko navrata je bila i na sedam pogodaka prednosti. Kod Norvežana je najbolji strijelac bio sjajni Sander Sagosen s 11 postignutih pogodaka. Kod Švicaraca je Milošević zabio sedam, a od golmana se istaknuo Norvežanin Bergerud s 13 obrana.

Švedska i Island su uvjerljivo slavili protiv Čilea i Maroka

U posljednjem kolu Švicarska igra protiv Francuske, a Norveška protiv Austrije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U skupinama F i G Island je svladao Alžira rezultatom 39:24, dok je Švedska bila bolja od Čilea s ogromnih 41:26. Island sada ima dva boda i u posljednjem kolu mora potvrditi prolazak protiv Maroka. Alžir će igrati s Portugalom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Švedska je upisala drugu pobjedu na prvenstvu i u zadnjem kolu će odlučivati o prvom mjestu u skupini protiv Egipta, dok će Čile za prolazak dalje igrati s Makedonijom.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više