Ferdinand: Kovačić u Cityju je sjajan i lukav posao. Posebno po toj cijeni

Foto: Manchester City

MATEO KOVAČIĆ je nedavno napustio Chelsea i potpisao ugovor s Manchester Cityjem. Cijeli posao dovođenja hrvatskog veznjaka u engleskog i europskog prvaka bio je vrijedan 30 milijuna eura, a uz bonuse moguće i 35. Legendarni stoper engleske reprezentacije i Manchester Uniteda Rio Ferdinand smatra da je City napravio odličan posao.

"On je sjajan posao Manchester Cityja. Izgubili su Ilkaya Gündogana, kapetana, ali mislim da je Kovačić lukav transfer. Posebice po toj cijeni. Uz današnje vrijednosti nogometaša, to je fenomenalan posao. Iskusan je, osvajao je najveća natjecanja i nudi raznolikost kakvu City u veznom redu dosad nije imao. Može ići s loptom između linija, dobar potpis Cityja", rekao je Ferdinand.

Korist ima i Dinamo

Kovačić je, podsjetimo, s Manchester Cityjem potpisao ugovor na četiri godine, a korist od tog transfera imat će i Dinamo, bivši Kovačićev klub. Prema propozicijama UEFA-e, klubovi u kojima je igrač proveo period od 12. do 23. rođendana dijele 5 posto vrijednosti transfera. Dinamo prema tom pravilu ima pravo na dva posto od transfera pa će tako dobiti najmanje 600 tisuća eura.

Podsjetimo, Kovačić je 2008. godine došao u Dinamo iz LASK-a kao 13-godišnjak. Pet godina kasnije je otišao u Inter za 11 milijuna eura. Kasnije ga je Real platio 38 milijuna eura, a Chelsea 45 milijuna.

Pročitajte više