Ferguson se zabrinuo za svog bivšeg igrača: Hughes se otrovao arapskim novcima

MENADŽER nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson drži prijetnje koje dolaze od susjeda Cityja neozbiljnima, dok pozive Cristianu Ronaldu s iste adrese smatra apsurdnima.

"Pitam se što je Mark Hughes ovih dana doručkovao. Mora da se nečime otrovao kad ga je toliko prebacilo", rekao je Škot o svom negdašnjem igraču, danas treneru Cityja Marku Hughesu, koji je izjavio da je City na putu stvaranja novog poretka u engleskom nogometu, te da će subotnji sraz Chelseaja i Cityja nadmašiti derbi Liverpoola i Manchester Uniteda.

"Kazao sam izvršnom direktoru Davidu Gillu da mi provjeri koliko je utakmica protiv Liverpoola Mark odigrao za nas. Mislim da mu treba testirati osjećaj za realnost. Liverpool protiv Uniteda, to je najveća utakmica koja postoji!"

"U Cityju su se jako raspričali"

Kad su u pitanju ambiciozne najave iz gradskog rivala, potaknute ulaskom u klub arapske korporacije Abu Dhabi United Group, Sir Alex je skeptičan.

"Jako su se raspričali iz Cityja, no od priče do velikih stvari dug je i težak put. Slično je bilo i prije nekoliko sezona kad je Jose Mourinho dolazio u Chelsea. No, to je bilo ponešto drukčije, veći je klub bio u pitanju. Dotad smo bili mi i Arsenal, a onda se u borbu za naslove odjednom ubacio Chelsea uspjevši trijumfirati u dva navrata. No, mi smo potom odgovorili također s dva. Prihvatili smo izazov i odgovorili na najbolji način."

"Manchester nije stvoren u jednoj noći i trajat će jako dugo"

"Važno je da Manchester United nije klub stvoren u jednoj noći. Građen je dugi, dugi niz godina. To znači da neće niti trajati samo još jedan dan. Dapače, trajat će i biti uspješan također jako dugo."

"Priča o prelasku Ronalda u City je potpuno apsurdna"

"Kad je u pitanju City, radi se samo o priči. Kao što je i ona o Cristianu Ronaldu, inače apsolutno apsurdna. U City najprije moraju misliti želi li Ronaldo uopće doći k njima, osjeća li on da je City klub dostojan njegova renomea, bez obzira na dostupan novac. Nije danas lako stvoriti dobru momčad", završio je Ferguson.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više