Ferrari i Red Bull dominirali na drugom treningu VN Njemačke

FERNANDO ALONSO najavio je prije nekoliko dana da se namjerava ozbiljno uključiti u borbu za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1, a u petak je dao barem malu naznaku da je mislio ozbiljno.

Ferrarijev vozač je ostvario najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Njemačke, 11. utrke sezone. Za razliku od prijepodnevnog treninga, koji je obilježila kiša, poslijepodne je staza u Hockenheimu bila suha, a u takvim su uvjetima dominirali bolidi Ferrarija i Red Bulla.

Alonso je najbrži krug odvozio za minutu i 16.265 sekundi, a samo 29 tisućinki sporiji je bio Red Bullov Nijemac Sebastian Vettel. Ni Alonsov momčadski kolega Felipe Massa nije zaostao puno, svega 173 tisućinke. Četvrto je mjesto pripalo drugom Red Bullovom pilotu Marku Webberu, a nakon njega slijede dvije Mercedesove uzdanice, Nico Rosberg i Michael Schumacher.

Pravi je pothvat uspio i McLarenovom Lewisu Hamiltonu. Sedmo mjesto samo po sebi i ne zvuči previše impresivno, ali kad se uzme u obzir da je tijekom prvog treninga razbio bolid i da su ga mehaničari popravljali najvećim dijelom trajanja drugog treninga, priča dobiva drugačiju dimenziju.

Hamilton je tako na stazu izašao u samoj završnici, odvozio je tek deset krugova i ostvario sedmi rezultat, ali i najbrže vrijeme u srednjem dijelu staze. Za usporedbu, njegov je momčadski kolega Jenson Button, koji je odradio kompletni trening, bio tek 15.

 

Velika nagrada Njemačke, 2. slobodni trening, rezultati:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:16.265

2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.029

3. Felipe Massa (Ferrari) +0.173

4. Mark Webber (RBR-Renault) +0.320

5. Nico Rosberg (Mercedes GP) +0.562

6. Michael Schumacher (Mercedes GP) +0.706

7. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.739

8. Robert Kubica (Renault) +0.744

9. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth) +0.791

10. Nico Hülkenberg (Williams-Cosworth) +0.939

...

Pročitajte više