FFC 22 u Ateni: MMA debi Roosmalena, okršaj Zhuravleva i Douwesa za titulu

Foto: FFC

JEDNA od vodećih europskih borilačkih promocija, Final Fight Championship, svoju će 22. priredbu održati 19. veljače u Ateni te će to ujedno biti i prvi event FFC-a u 2016. Kako je već najavljeno, u glavnom grčkom gradu će u svom MMA debiju nastupiti najbolji svjetski kick-boksač u kategoriji do 70 kilograma – Robin Van Roosmalen, dok će kick-boksing program predvoditi spektakularni dvoboj Pavela Zhuravleva i Briana Douwesa za titulu prvaka do 95 kilograma. FFC 22 se održava u novoj dvorani Faliro Olympic Hall.

Grčka je 6. europska država koja će ugostiti Final Fight Championship. Priredba u Ateni bila je planirana još za 2015., no zbog objektivnih razloga sve je pomaknuto za početak ove godine. Za svoj prvi dolazak u Atenu, FFC je pripremio odličan popis borbi koji vrvi velikim zvijezdama…

MMA debi Roosmalena

Pregled svakako valja krenuti s već spomenutim MMA debijem najboljeg svjetskog kick-boksača u lakoj kategoriji, Robina Van Roosmalena. Orsat Zovko zasigurno prima čestitke jer je slavni sportaš izabrao upravo FFC kao svoju platformu iz koje kreće u MMA karijeru. Ovaj aktualni Gloryjev prvak već nekoliko godina trenira i parteraške discipline te je u 26. godini odlučio okušati se u borilištu s malim rukavicama. Sad već  ustaljena praksa kojom su krenuli Cro Cop, Mark Hunt, Alistair Overeem, Pat Barry i druge MMA zvijezde nikako nije lagan zadatak, posebno na početku kada će se Nizozemac susretati s mnogo iskusnijim protivnicima. Za razliku od kick boksinga gdje se bori u lakoj kategoriji, za slobodnu borbu je odlučio spustiti težinu i natjecati se u pero diviziji.

U Ateni će na drugoj strani borilišta stajati domaći borac Athinodoros Michailidis. Grk, koji se natječe pod engleskom zastavom, ukupno u karijeri ima 11 profesionalnih mečeva od čega 6 pobjeda i 5 poraza. Nastupao je po mnogim britanskim borilištima uključujući i poznati UCMMA. U zadnja dva nastupa je poražen sudačkim odlukama što je svakako dobra vijest za Roosmalena.

Vasić vs. Maisuradze

Nakon impresivnog slavlja u Rijeci, u FFC ring se ekspresno vraća David Vasić iz pulskog Trojana. Njemu će se suprotstaviti naturalizirani Grk, a zapravo Gruzijac Zauri Maisuradze. I njega smo nedavno gledali u FFC-u kada je na priredbi u Zagrebu (FFC 20) poražen od Igora Pokrajca. U međuvremenu se Maisuradze preselio u njemu prirodniju srednju kategoriju.

U posljednja, odnosno prva dva dvoboja MMA programa ćemo vidjeti čak tri domaća borca. Bugaru Vladislavu Genovu, koji za sada ima jedno slavlje u FFC-u, suprotstavit će se Alexandros Papadimitriou. Dvoboj će se održati u lakoj kategoriji do 70 kilograma.
Grčki obračun u velteru, a ujedno i dvoboj koji će otvoriti MMA dio, čine Alexandros Dimaras i John Paleologos. Dimaras ima tri pobjede i dva poraza u profesionalnoj karijeri, dok se njegov sunarodnjak Palaiologos ima sedam pobjeda i izgubljena dvoboja.

KICK-BOKSING: Zhuravlev protiv Douwesa

I dok će MMA program predvoditi slavni Roosmalen, glavni meč kick-boksing dijela nudi pravu poslasticu – dvoboj između Ukrajinca Pavela Zhuravleva i Nizozemca Briana Douwesa. S obzirom da je FFC prvak u kategoriji do 95 kilograma Igor Jurković svoju karijeru stavio na čekanje i titulu nije branio više od godinu dana, pojas je morao biti upražnjen te će Zhuravlev i Douwes odlučiti tko će od njih dvojice biti novi vlasnik. Ova dva kick boksing veterana ne treba posebno predstavljati. Polufinalista K-1 WGP-a i jednog od najboljih kick boksača današnjice smo već tri puta gledali u FFC ringu. Nokautirao je Talijana Pantu i Nizozemca Renfurma, a poraz je doživio u sjajnom dvoboju od EgipčaninaHedyja Gergesa na priredbi u Poreču. U međuvremenu je osvojio Legendov bogati turnir te se uglavnom borio na priredbama King of Kings gdje je ostvario nekoliko vrijednih pobjeda.

Douwes je, s druge strane, prekaljeni profesionalac s 60 profesionalnih mečeva. U zadnjem nastupu je svladao Gloryjevu zvijedu Jamala Ben Saddika, a među njegove “žrtve” se mogu ubrojati i imena poput Jahfarra Wilnisa ili Dževada Poturka. Nastupao je diljem svijeta u svim značajnijim kick boksing promocijama pa smo ga tako gledali i u dvobojima s Ghitom, Morosanuom, Londtom, Silvom i Gergesom.

Petje na najtežem ispitu do sada

Dvoboj Zhuravlev vs. Douwes nije jedini meč za titulu u Ateni. Najuvjerljiviji FFC šampion Samo Petje će također braniti svoj pojas (treći put) protiv najboljeg grčkog kick boksača u ovom trenutku Meletisa Kakaoubavasa. Nakon teško izborenog slavlja u Rijeci protiv Tigrana Movsisyana, Slovenca čeka još teži ispit. Kakaoubavas je vrlo iskusni profesionalac te možda i najteži protivnik do sada za Petjea u FFC-u. No, sjajni mladi Ljubljančanin za sada “gazi” sve pred sobom pa nas sigurno čeka vrhunski dvoboj u Ateni.

Bajrović vs. Chiotis

U kick boksing dvoboju je dodan posljednji meč. FFC Futures prvak u velter kategoriji, Jasmin Bajrović, će u Ateni imati vrlo težak ispit protiv Grka Dimitrisa Chiotisa. Bajrović je u posljednjem dvoboju (FFC 20) u Zagrebu deklasirao Jasko Memišević te se vratio pobjedničkim navikama nakon poraza od Eyevana Danenberga. Chiotis je, druge strane, prekaljeni profesionalac s mnogo teških mečeva iza sebe.

Izravan prijenos FFC 22 spektakla možete pratiti na Fight Channelu i na www.fightchanneltv.com.

 

FFC 22 – Athens
19.2.2015. 19h

MMA:

Robin Van Roosmalen (NED) vs. Athinodoros Michailidis (ENG/GRE), -66kg
Darko Stošić (SER) vs. Emil Zahariev (BUL), HW
Pavel Doroftei (MOL) vs. TBA, -84kg
David Vasić (CRO) vs. Zauri Maisuradze (GE), -84kg
Alexandros Papadimitriou (GRE) vs. Vladislav Genov (BUL), -70kg
Alexandros Dimaras (GRE) vs. John Palaiologos (GRE), -77kg

KB:

Pavel Zhuravlev (UKR) vs. Brian Douwes (NED), -95kg
Samo Petje (SLO) vs. Meletis Kakoubavas (GRE), -70kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Sergei Masloboev (LT), -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. Marius Munteanu (ROM), HW
Marko Adamović (SER) vs. Florian Marku (ALB), -70kg
Jasmin Bajrović (CRO) vs. Dimitris Chiotis (GRE), -77kg

Pročitajte više