TRANSFERI

FFT: Rangnickovo prvo pojačanje Uniteda. Sjajni defenzivac ovih dana dolazi za siću

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

FOUR FOUR TWO piše kako je Manchester United sve dogovorio oko dovođenja prvog pojačanja u eri Ralfa Rangnicka. Glasoviti njemački inovator preuzeo je prije tri tjedna dužnost menadžera do kraja sezone, kada će se povući s klupe te biti sportski direktor.

Prva akvizicija mu je igrač koji će, kako piše FFT, biti pojačanje za dio momčadi kojem to najviše treba: "Boubacar Kamara, mladi defenzivni veznjak Marseillea, tek je napunio 22 godine, a u United dolazi u pola cijene, za samo 12 milijuna eura. Razlog je što mu na ljeto završava ugovor pa ga je Olympique prodao sada za manju odštetu, što mu je bolje nego da na kraju sezone ode besplatno."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kamara je nezamjenjivi prvotimac francuskog velikana za kojeg igra Duje Ćaleta-Car, a FFT o njemu piše: "Kamara neće odmah uzeti mjesto Fredu ili Scottu McTominayu, ali njegova sposobnost da igra šesticu ili da bude sam na pivotu je zanimljiva. To treneru Uniteda daje priliku da ga koristi u formaciji 4-3-3."

Four Four Two ističe da je dovođenje Kamare važno jer je pokazatelj kako će se United pod Rangnickom ponašati na tržištu: "United je u posljednje vrijeme doveo niz velikih zvijezda: Ronalda, Varanea i Sancha, ali sada će se njegovi navijači morati naviknuti na pojačanja kakav je Kamara. Rangnick, naime, ima reputaciju dovođenja nebrušenih dijamanata koje će polirati, a ne najvećih zvijezda."

Pročitajte više