FIBA SHVATILA KAKVU JE GLUPOST NAPRAVILA Ukidaju se prozori, u kvalifikacijama će igrati najbolji

Foto: Fiba

NAKON samo dvaju kola kvalifikacija za SP u Kini 2019., FIBA je shvatila kakvu je svinjariju napravila i spremna je Euroligi ponuditi kompromis u vidu ukidanja bizarnih kvalifikacijskih utakmica tijekom sezone, pa će se najvjerojatnije prozori u studenom 2018. i u veljači 2019 ukinuti.
 
To znači da je FIBA spremna udovoljiti zahtjevima Eurolige, ali i reprezentacija koje žele kvalifikacije igrati s najboljim igračima koje imaju.
 
Ukidanjem prozora, kvalifikacijske utakmice igrale bi se u srpnju, nakon kraja klupskih sezona, kolovoz bi ostao slobodan za igrače, a u rujnu bi se klubovi počeli pripreme za sljedeću sezonu.
 
Ipak, službene potvrde o ukidanju kvalifikacionih prozora za sada nema. Međutim, izvori bliski svjetskoj kući košarke potvrdili su raznim europskim medijima kako je dogovor postignut i samo se čeka službena objava ove odluke.
 
Podsjetimo, uvođenjem kvalifikacija u tijeku sezone napravljena je velika pomutnja u svijetu košarke. Najviše su ispaštale nacionalne momčadi koje nisu mogli računati na igrače iz Eurolige i NBA lige, a FIBA i vodstvo Eurolige su konstantno vodili rat zbog ovakve situacije.
 
Na kraju je, kako stvari stoje, sve riješeno i vrlo brzo ćemo u kvalifikacijama gledati najbolje igrače na svijetu.
 
Za one koji možda ne znaju, Hrvatska lišena pomoći NBA igrača i onih koji nastupaju u Euroligi, izgubila je prva dva kvalifikacijska dvoboja s Nizozemskom i Italijom i plasman na SP dovela je pod ozbiljan znak pitanja. S Bogdanovićem, Šarićem i ostatkom društva, put do Kine bit će znatno lakši.
 

Pročitajte više