FIFA pokrenula istragu protiv HNS-a. Sporna je i pjesma koju je pjevao Lovren

Foto: Screenshot

SVJETSKA nogometna federacija FIFA pokrenula je istragu protiv hrvatskog nogometnog saveza zbog, kako navodi, potencijalnoga kršenja članaka 13 i 16 disciplinskog pravilnika tijekom utakmice Maroka i Hrvatske za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu koju je Hrvatska dobila 2:1.

FIFA u svojoj objavi nije točno precizirala o čemu je riječ, ali novinska agencija AFP tvrdi da je FIFA istragu proširila i na period nakon utakmice te je kao dokazni materijal priložila snimke s društvenih mreža na kojima se vidi kako Dejan Lovren pjeva pjesme s "nacionalističkim prizvukom".

Podsjetimo, Dejan Lovren je nakon povratka u Hrvatsku snimljen u kafiću Marcela Brozovića u kojem je u društvu svirača pjevao Thompsonovu pjesmu "Čavoglave" koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni" te pjesmu "Kninska kraljica".

Ne očekuje se drastična kazna

Hrvatski nogometni savez ne može dobiti pretjerano drastičnu kaznu. FIFA je u disciplinskom postupku nakon SP-a zbog kršenja spomenutih članaka već kaznila Meksiko i Srbiju i to sa 100.000 odnosno 50.000 franaka.

Pod istragom su i Svjetski prvaci Argentinci zbog nedoličnog ponašanja nakon pobjede protiv Francuske u finalu SP-a. Argentinci su divljali u prostoru predviđenom za davanje izjava, a nisu željeli govoriti za međunarodne medije čime su također prekršili FIFA-ina pravila.

Pročitajte više