FIFA: Srbija će biti uzbudljiva na Svjetskom prvenstvu

Foto: EPA

SRPSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA u fokusu je članka koji je FIFA objavila na svojoj službenoj stranici. Uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, FIFA najavljuje kako bi trebale izgledati momčadi koje se natječu, a Srbiju je opisala kao momčad koja "će biti uzbudljiva za pogledati".

Razlozi koje ističu mnogobrojni su. Srbija je momčad koja je u kvalifikacijama ostavila Portugal na drugom mjestu skupine te ga prisilila da se za Katar izbori kroz dodatne kvalifikacije. Također, FIFA navodi da je Srbija dobro balansirana momčad. čije su glavne zvijezde Vlahović, Mitrović, Kostić i Tadić.

Vlahović i Mitrović kao vozači formule

Veliku ulogu ima i izbornik Dragan Stojković Piksi. U spomenutom članku navodi se kako Stojković želi igrati atraktivno i napadački, a taj je mentalitet prenio na svoje nogometaše. Ključni bi igrač Srbije trebao biti kapetan Dušan Tadić, a onaj koji će privući najviše pažnje - napadač Dušan Vlahović.

"Vlahović je napravio transfer iz Fiorentine u Juventus koji je vrijedio 80 milijuna eura i čini se da će on biti glavni strijelac Srbije na Svjetskom prvenstvu. No, tu je i Aleksandar Mitrović, igrač koji je zabio 50 golova za Srbiju. Njih dvojica su kao dva vozača Formule 1 koja se bore za prvo mjesto u utrci", stoji u članku FIFA-e.

Na Srbe je koeficijent 80

Inače, Srbija je daleko od statusa favorita u Kataru. Na njezinu je pobjedu u finalu koeficijent 80, što ju smješta na 13. mjesto, zajedno sa Švicarskom i Senegalom. Hrvatska je na istoj ljestvici 11., s koeficijentom 50. Srbija će igrati u najtežoj skupini, u kojoj su još Kamerun, Švicarska i favorit natjecanja Brazil. 

Pročitajte više