Filipović otputovao u Japan, i Emelianenko na turniru

JEDAN od najboljih svjetskih boraca u K-1 i ultimate fightu Mirko Filipović otputovao je u četvrtak u Japan gdje će se 10. kolovoza boriti protiv Ukrajinca Igora Vovchanchyna. Na turniru će nastupiti i svjetski prvak Fedor Emelianenko , koji će u slučaju Mirkove pobjede nad Vovchanchynom biti sljedeći Mirkov protivnik.

Zanimljivo je da je Filipovićev meč s Emelianenkom trebao biti u kolovozu, no organizatori su meč odgodili zbog navodne ozljede oka Emelianenka. No, kako vidimo svjetski prvak će ipak nastupiti u Saitami.

Japanci nedjeljni Cro Copov meč najavljuju pod naslovom "nepobjedivi Mirko Cro Cop protiv Vovchanchyna", no Mirko ne želi podcijeniti protivnika.

Priznaje da je favorit, te da je izvrsno pripremljen, ali Vovcanchyn nije sasvim bezopasan protivnik. Ukrajinac ima ukupno 45 borbi u ultimate fightu, od toga čak 38 pobjeda.

Zbog stila borbe oba borca meč bi mogao biti izuzetno zanimljiv. I Filipović i Vovchanchyn preferiraju stand-up fight, iako će Mirko možda i posegnuti za borbom u parteru, jer to Vovchanchynu nije jača strana. Ukrajinac rijetko ruši protivnika na pod.

Iako je zanimanje u Hrvatskoj za Mirka Cro Copa poraslo, još uvijek nećemo u izravnom prijenosu gledati meč. Umjesto izravnog prijenosa koji bi trebao početi točno u podne, zamislite, na Trećem programu HTV-a neće biti ništa (barem zasad).

Zato će svi ljubitelji Cro Copa čekati do 20 sati i 15 minuta kako bi saznali rezultat i pogledali kako se hrvatski gladijator suprotstavio Ukrajincu.

Pročitajte više