Filmska priča junaka prvog dana Wimbledona: "Idol mi je Ivanišević"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUNAK prvog dana Wimbledona je Britanac Marcus Willis, koji je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije.
 
Willis, 772. tenisač svijeta, na londonskoj travi prošao je tri prepreke (ranije je prošao i kvalifikacije za pozivnicu za kvalifikacije), a zatim u prvom kolu u tri seta izbacio 54. na svijetu Ricardasa Berankisa za burno slavlje na tribinama.
 

 

 
A prije samo nekoliko mjeseci 25-godišnjak je htio završiti karijeru. Nije se uspijevao probiti među prvih 500, nije bilo novca, sponzora...
 
"Odlučio sam otići u Ameriku i postati trener", otkriva novi britanski junak kojeg je u tome zaustavila djevojka.
 
"Međutim, tada je u moj život ušla djevojka i rekla mi da sam idiot ako odustanem od svojih snova. Hvala joj na tome."
 
Od početka ove godine je zaradio manje od 300 dolara.
 
"Nisam imao motivaciju i bio sam uvjeren da ću prestati igrati tenis. Imao sam i problema s ozljedom. Srećom, tada sam upoznao nju", rekao je Willis kojeg su prijatelji zbog debljine zvali i Cartman, po uzoru na lika iz "South Parka".
 

 
Idol mu je Goran Ivanišević, koji je s pozivnicom organizatora 2001. godine šokirao svijet i osvojio Wimbledon.
 
"Goran Ivanišević je moj heroj. U ponedjeljak mi je došao čestitati na pobjedi. Bio sam izvan sebe. Kada je 2001. s pozivnicom osvojio Wimbledon, bio sam u školi, a mama mi nije htjela reći tko je pobijedio. Kod kuće sam morao gledati cijelu snimku i sjećam se da u petom setu nisam mogao odvojiti oči od ekrana. Bio sam s Goranom svaki njegov korak."
 
Zahvaljujući pobjedama protiv Sugite, Rubljeva, Medvedeva i Berankisa zaradio je 60 tisuća eura, skoro koliko i u cijeloj karijeri. Osim toga, da filmska priča bude potpuna, izborio je i meč s legendarnim Rogerom Federerom, sedmerostrukim osvajačem Wimbledona na središnjem terenu All England Cluba.
 

Pročitajte više