LIGE PETICE

Fiorentina ostala bez trenera. Razlozi Prandellijevog odlaska nemaju veze s nogometom

Foto: EPA

FIORENTINA je potvrdila da je Cesare Prandelli odstupio s mjesta trenera prve momčadi.

Prandelli se u Fiorentinu, koju je vodio od 2005. do 2010., vratio u studenom prošle godine, a sad ponovno odlazi nakon samo nekoliko mjeseci. Razlozi rastanka nemaju veze s nogometom.

Klub je obavijestio da je Prandelli svoju ostavku ponudio u utorak te da je ona danas prihvaćena. Objavljeno je i pismo kojim se 63-godišnji nogometni stručnjak oprašta od Fiorentine.

Prandelli ne navodi točno zbog čega odlazi, ali spominje ''crne trenutke'' koji su se ispriječili da nastavi raditi svoj posao. Dodaje da su ga ljubav prema gradu i sjećanja na radosne dane koje je iskusio oslijepili tako da nije vidio rane znakove koji su ukazivali da nešto nije dobro.

''U posljednjih nekoliko mjeseci u meni se razvio crni oblak i on je promijenio način na koji gledam stvari. Došao sam kako bih dao 100 posto, ali sad osjećam da to više ne mogu pa odlazim za dobro svih ostalih. Svjestan sam da bi ovo mogao biti kraj moje trenerske karijere. Ne žalim niti namjeravam žaliti. Svijet u kojem sam cijeloga života vjerojatno više nije dobar za mene i ja se u njemu ne vidim. Sigurno sam se i ja promijenio, no svijet se pokreće brže nego što sam mislio da će se pokretati i zato mislim da je stiglo vrijeme da zastanem na trenutak i ponovno pronađem pravoga sebe'', poručio je Prandelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više