Fiorentina ostala bez trenera: "Sumnja se u moje ljudske sposobnosti"

Foto: Getty Images / Guliver Image

STEFANO PIOLI nije više trener Fiorentine. Iskusni talijanski trener dao je ostavku na mjesto stratega kluba iz Firence...

"Prisiljen sam odstupiti, jer se sumnja u moje profesionalne i ljudske sposobnosti", izjavio je za talijansku izvještajnu agenciju (ANSA) dojučerašnji 53-godišnji Pioli nakon što je klub na svojoj službenoj stranici objavio da je u utorak prihvatio njegovu pismenu ostavku.

"Svom sam poslu uvijek pristupao odgovorno i profesionalno te se prema njemu odnosio s poštovanjem i bio vrlo predan", objavio je ogorčeni stručnjak, koji je u karijeri vodio milanski Inter i rimski Lazio, a na klupi Fiorentine je proveo posljednja 22 mjeseca.

Ostavka je izravna posljedica nedjeljnog, domaćeg poraza od pretposljednjeg Frosinonea (0:1) te niza loših rezultata Viole u talijanskom prvenstvu, u kojem se Fiorentina trenutačno nalazi na 10. mjestu, ali je u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima ostvarila samo jednu pobjedu. 

Jedina rezultatski svjetla točka posljednjih mjeseci je plasman u polufinale talijanskog Kupa, u kojem će za plasman u finale 25. travnja morati pobijediti Atalantu u Bergamu jer je prva utakmica u Firenci završila 3:3. 

Fiorentina je objavila da će treninge voditi Piolijev pomoćnik Giacomo Murelli, ali još se ne zna tko će preuzeti kormilo momčadi.

Pročitajte više