SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

FLAMENGO - AL HILAL 3:1 Henrique donio preokret i finale klupskog SP-a

Foto: Getty Images / Guliver Image

FLAMENGO je prvi finalist ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Dohi. 

Prvak Južne Amerike svladao je azijski Al Hilal 3:1 u polufinalu, a do pobjede je stigao preokretom u drugom poluvremenu.

Saudijski sastav poveo je u prvom dijelu preko Al Dawsarija u 18. minuti i činilo se da bi moglo doći do iznenađenja. Međutim, ubrzo po početku drugog poluvremena De Arrascaeta je u 49. izjednačio nakon asistencije Bruna Henriquea, koji je potom u 78. zabio za preokret, a konačnih 3:1 autogolom je zaključio Alija Albulayhija u 82. minuti.

Embed from Getty Images

Al Hilal je od 83. minute igrao s igračem manje jer je Andre Carrillo dobio direktni crveni karton zbog sukoba s igračima Flamenga. 

Brazilski velikan će u finalu u subotu igrati protiv pobjednika susreta između europskog prvaka Liverpoola i sjevernoameričkog prvaka Monterreya, koji je na programu u srijedu od 18:30.

U utorak je odigran i dvoboj za peto mjesto u kojem je prvak Afrike Esperance iz Tunisa svladao domaćeg predstavnika Al Sadd 6:2. Golove za Esperance postigli su Elhouni u 6., 42. i 74., Badri u 13. i 25. iz penala te Derbali u 87., dok su strijelci za Al Sadd bili Bounedjah u 32. i Al Heidos u 49. minuti, obojica iz penala. 

Pročitajte više