Florinu Cernatu istekao ugovor, samo se čeka ponuda Hajduka!

PREMA informacijama koje stižu iz Ukrajine, veznjak kijevskog Dinama i nekadašnja uzdanica splitskog Hajduka Florin Cernat nije produžio ugovor sa klubom iz Kijeva i sada je u statusu slobodnog igrača.

29-godišnjem Cernatu je u razgovoru sa čelnicima kluba obznanjeno kako s njim nemaju namjeru produžiti ugovor nakon čega se ovaj spakirao i vratio u Rumunjsku gdje će provoditi vrijeme dok ne pronađe novi angažman.

Prema riječima Florina Cernata, ponuda za sada još nema, čak ni one splitskog Hajduka koju ovaj priželjkuje.

"Predsjednik Igor Surkis rekao mi je da neće produžiti ugovor sa mnom i da više ne računaju na moje usluge. Sve to rezultat je odnosa s bivšim trenerom Yurijom Seminom, kome se nisam uklapao u taktičke kombinacije. Gotovo da nisam igrao pa ovo sve shvaćam kao posljedicu toga. Ne, nemam još konkretnih ponuda, pa ni onu splitskog Hajduka, gdje bi se volio vratiti", rekao je Cernat.

Prisjetimo se, Cernat je u Hajduk došao u ljeto 2007. godine na posudbu. U godina dana skupio je 28 nastupa u dresu splitskog kluba, upisavši osam golova i osam asistencija, postavši jedan od najboljih igrača Hajduka.

Početak priprema 15. lipnja; prvi dio u Sloveniji, drugi u Austriji

Dodajmo kako su na Poljudu dogovorili raspored priprema i prijateljskih utakmica. Okupljanje počinje 15. lipnja na Poljudu, na Pohorju se kreće u subotu 20. lipnja, dok je povratak u Split predviđen za 3. srpnja.

U Sloveniji će Hajduk odigrati tri prijateljske utakmice 24. lipnja,  27. lipnja, i 1. srpnja, a imena protivnika još nisu poznata. Sljedeći dio priprema počinje 7. srpnja kada se ide u Austriju. Dvoboj protiv Rieda na rasporedu je 8. srpnja, a 11. srpnja će "Bijele" ugostiti Steyr. Generalna proba na Poljudu je 18. srpnja sa nekim jakim suparnikom.

Vedran Buble
Foto: Index

Pročitajte više