Flyersi u posljednji čas upali u doigravanje, Sedin bolji od Crosbyja i Ovečkina

ODIGRANE su posljednje utakmice regularnog dijela NHL sezone. Posljednje mjesto u doigravanju, u Istočnoj konferenciji, izborili su hokejaši Philadelphia Flyersa.

Philadelphia je na domaćem ledu u izravnom dvoboju za mjesto u doigravanju slavila protiv New York Rangersa 2:1 na penale. Golom Jodyja Shellyja iz četvrte minute prve trećine imali su Rangersi prednost sve do sedme minute posljednje dionice kada je Matt Carle poravnao rezultat i odveo utakmicu u produžetak.

Nakon produžetaka u kojem nije bilo golova krenulo se na izvođenje penala, a ondje je Philadelphia bila precizna dva puta preko Danielea Brierea i Claudea Girouxa, dok je kod Rangersa zabio tek P.A. Parenteau.

Flyersi u doigravanje ulaze kao sedmoplasirana momčad Istočne konferencije zbog većeg broja pobjeda (41-39) od osmoplasiranih Montreal Canadiensa, te će u prvom krugu igrati protiv drugoplasiranih New Jersey Devilsa.

Chicago Blackhawksi imali su priliku pobjedom nad Detroit Red Wingsima u svom United Centeru dohvatiti prvu poziciju Zapadne konferencije, ali su na kraju poraženi 3:2 u produžetku, pa će tako prednost domaćeg leda kroz doigravanje imati San Jose Sharksi.

Sharksi su regularni dio sezone završili sa 113 bodova, bodom više od Chicaga, a u slučaju jednakog broja bodova prvi bi bili Blackhawksi zbog većeg broja pobjeda (52-51).

U izravnom dvoboju za drugom mjesto Istoka New Jersey je slavio nad Buffalom 2:1 golom Jamiea Langenbrunnera tri sekunde prije kraja u trenucima dok je Buffalo izvukao golmana.

Na kraju spomenimo da je najefikasniji igrač lige u regularnom dijelu sezone Vancouverov švedski napadač Henrik Sedin, koji je ukupno upisao 112 poena (29 golova i 83 asistencije), ispred Sidneyja Crosbyja i Aleksandra Ovečkina (obojica imaju po 109 poena).

Najbolji strijelci lige su Sidney Crosby i Steven Stamkos, koji su postigli po 51 gol, jedan više od Aleksandra Ovečkina.

 NHL liga, nedjelja:

Washington - Boston 3:4 (penali)

Philadelphia - New York Rangers 2:1 (penali)

Chicago - Detroit 2:3 (produžetak)

Colorado - Los Angeles 1:2 (produžetak)

New Jersey - Buffalo 2:1

New York Islanders - Pittsburgh 5:6 (produžetak)

Florida - Tampa Bay 1:3

Anaheim - Edmonton 7:2

Parovi doigravanja:

Nakon što je završen prvi dio sezone, poznati su i parovi doigravanja u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta.  Najbolja momčad lige u regularnom dijelu sezone, Washington Capitalsi, u prvom će krugu doigravanja u Istočnoj konferenciji igrati protiv osmoplasiranih Montreal Canadiensa. Pittsburgh Penguinsi predvođeni Sidneyjem Crosbyjem put ka obrani naslova započet će kao četvrti nositelji protiv Ottawa Senatorsa, a druga dva para čine Buffalo i Boston, te New Jersey i Philadelphia.

U Zapadnoj konferenciji će prednost domaćeg leda imati San Jose Sharksi, koji će se u prvom krugu ogledati s Colorado Avalancheima. Drugoplasirani Chicago će snage odmjeriti s Nashvilleom, dok prošlogodišnji finalisti Detroit Red Wingsi igraju protiv Phoenixa. Posljednji par čine Vancouver i Colorado.

Prve utakmice doigravanja igraju se u srijedu 14. travnja.

Istočna konferencija

Washington (1) - Montreal (8)

New Jersey (2) - Philadelphia (7)

Buffalo (3) - Boston (6)

Pittsburgh (4) - Ottawa (5)

 

Zapadna konferencija

San Jose (1) - Colorado (8)

Chicago (2) - Nashville (7)

Vancouver (3) - Los Angeles (6)

Phoenix (4) - Detroit (5)

Pročitajte više