Football Leaks: Ćorićevi "vlasnici" prostitutkama nagovaraju klubove da kupe njihove igrače

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOYEN SPORTS investicijski je fond koji trguje nogometašima. Osim toga, u raznim poslovima zastupa Beckhama, Neymara, Xavija, ali i Usaina Bolta. Za ovu priču važnija je njihova djelatnost zastupanja, kupnje i prodaje igrača na koje polažu dio prava, kao što su Falcao, Morata, Reyes, Negredo te što je navijačima Dinama posebno zanimljivo - Ante Ćorić. 

Što kaže Football Leaks o vlasničkoj strukturi Dinamovog dragulja?

Igrače poput njega "treća strana" samo parkira u nekom klubu, koji služi kao izlog za daljnji plasman u bogatiji klub, a okončanjem posla, klubu iz kojeg se igrač prodao ostaju mrvice od odštete, dok najveći dio novca dobiva njegov stvarni vlasnik - investicijski fond, odnosno mecena ili grupa njih. Zove ih se "treća strana", s obzirom da su prije njene pojave u nogometnom biznisu, odnosno uzleta menadžera, koji su od zastupnika igrača postali njihovi vlasnici, u poslovima postojale samo dvije, klub i nogometaš.
 
Football Leaks tvrdi da posjeduje dokumentaciju u kojoj piše da je Doyen Sports u studenom prošle godine od Dinama otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2.8 milijuna eura uz jamstvo da će Dinamo od Ćorićevog transfera zaraditi još dva milijuna. Football Leaks dodaje da je Doyen u veljači ove godine Dinamu posudio 4.5 milijuna eura, opet uz jamstva da će dobiti nova dva dodatna milijuna. Doyen je dakle, prema navodim Football Leaksa, Dinamu uplatio oko 7.5 milijuna eura, a da mu Dinamo treba vratiti 6.5 milijuna. Doyen je po tome kupio 70 posto prava na Ćorića za samo milijun eura, što je premalo za takvog talenta. Ali, Dinamo, koji financijski nikako ne stoji bajno kao što se plasira iz Mamićevih dvora, ovim poslom dobio je 7.5 milijuna eura, što mu je pomoglo da izađe iz škripca.
 
"Prvi čovjek Doyen Sportsa doveo je 14 prostitutki iz Minska, Moskve i Sankt Petersburga, koje su  igrale aktivnu ulogu u brojnim pregovorima oko transfera"
 
Osnivač Doyen Sportsa, odnosno frontman i lice za javnost, isturen ispred bogatih i nepoznatih gazdi je Nelio Lucas, 35-godišnji poduzetnik iz Portugala. Football Leaks, koji tvrdi da objavljuje autentične dokumente i ugovore nogometaša, menadžera i klubova, s posebnim naglaskom na tajne klauzule s bizarnim detaljima i perverzno visokim ciframa, upravo Lucasa optužuje da je organizirano na pregovore oko transfera dovodio brojne prostitutke, kako bi one njihovim umijećem smekšale bogate gazde klubova.
 
Nelio Lucas - osnivač Doyen Sporta /prvi s lijeva/  
 
Konkretno, u novom nastavku Football Leaks otkriva da je Lucas u ožujku 2014. iz Minska, Moskve i Sankt Petersburga u Zapadnu Europu doveo 14 djevojaka koje su "igrale aktivnu ulogu u brojnim pregovorima oko transfera te su bile u društvi brojnih igrača nakon utakmica Lige prvaka."
 
"Realov predsjednik nije se pojavio na tulum s prostitutkama u Miamiju, organiziranom njemu u čast, pa Kondgobia nije otišao u Madrid"
 
U ljeto 2013. jedan od najtraženijih mladih igrača na tržištu bio je francuski defenzivni veznjak Geoffrey Kondogbia, tada 20-godišnjak, a prema navodima Football Leaksa, Doyen Sportsu bilo je toliko stalo da on iz Seville prijeđe u Real, da su Nelio Lucas i Arif Efendi u Miamiju organizirali zabavu s prostitutkama na koju su pozvali Florentino Pereza, ne bi li ga tako privolili da kupi Kondogbiu. Realov predsjednik nije se pojavio na razvratnom tulumu, pa je Kondogbia u ljeto prošle godine otišao u Inter za 30 milijuna eura. 
 
"Plavuša Sabina podmazuje pregovore"
 
L’Equipe dodaje da je Doyen vjerojatno koristio usluge prostitutki za zaključenje ostalih poslova. Kada je Real 2013. godine kupio Asiera Illaramendija za 32 milijuna eura, pratila ga je izvjesna Sabina, ista plavuša koja je putovala u Marseille pomoći prilikom transfera Interovog braniča Rolanda. 

Pročitajte više