Football Leaks otkrio tko je najplaćeniji nogometaš svijeta, a nije ni među 100 najboljih

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMA informacijama koje je objavio Football Leaks, najplaćeniji nogometaš svijeta je Ezequiel Lavezzi, ofenzivac koji se prošle godine niti u jednom izboru nije našao među 100 najboljih igrača svijeta.
 
Argentinac je početkom ove godine potpisao ugovor s kineskom Hebei China Fortunom, u prošlom klubu PSG-u nije blistao kako se očekivalo nakon velikog transfera iz Napolija, a tjedno zarađuje skoro pola milijuna funti.
 
Lavezzi će u Kini koja posljednje vrijeme ruši sve rekorde u plaćama nogometaša, zaraditi 44,21 milijun funti za 23 mjeseca nogometa. Kada je potpisivao ugovor, vjerovalo se da će zaraditi dvostruko manje novca od brojke koju sada otkriva Football Leaks. 
 
Po plaći uvjerljivo ispred Ronalda, Balea, Messija...
 
S 493 tisuće funti tjedno 31-godišnji Argentinac uvjerljivo je najplaćeniji nogometaš svijeta. Prema novim ugovorima s Realom, Cristiano Ronaldo zarađuje 365 tisuća funti tjedno, a Gareth Bale 15 tisuća manje. Očekuje se da im se potpisom novog ugovora približi i Lionel Messi, no svi su oni daleko od veterana Lavezzija i njegove plaće.
 
Lavezzi se osigurao i izborio za stan, vilu, dva automobila, vozača i prevoditelja
 
Osim toga, Lavezzi se osigurao kako bi i zaista dobio taj novac - u ugovoru je stajalo da mu klub do 10. ožujka mora isplatiti 26,7 milijuna dolara. Da mu do tada nisu platili taj iznos, bili bi mu dužni još 20 milijuna, a u slučaju da ništa od ovog nije plaćeno do 17. ožujka, ugovor se raskida, a nogometaš dobiva 20 milijuna dolara.
 
Argentinac se izborio i za namješten stan, vilu, dva automobila, vozača i prevoditelja.
 

Pročitajte više