Esport

Football Manager 2019 postigao što nijednoj igri serijala dosad nije uspjelo

Screenshot: Sports Interactive

POSLJEDNJA igra kultnog serijala Football Manager 2019 ostvarila je najbolje prodajne rezultate u povijesti franšize. Tako je FM 2019, voljeli ga vi ili ne, najprodavaniji FM svih vremena. Rezultati su ohrabrujući s obzirom na to da bismo uskoro trebali saznati i više detalja u vezi nadolazećeg nastavka. 

>Poznato je tko će zamijeniti Ronalda na naslovnici FIFA-e 20

U svibnju ove godine FM 2019 je već skinuo jedan rekord. Naime, istovremena ga je igralo više od 70 tisuća igrača, što je porast od čak 40 posto u odnosu na godinu prije, a to je ujedno i rekord serijala. Prema službenim podacima, FM 2019 je s dva milijuna prodanih primjeraka na svim platformama postavio novi rekord i najprodavanija je igra dugotrajne franšize. 

Uvijek su lijepe vijesti kada se širi baza virtualnih menadžera, iako vjerojatno sama kvaliteta igre i nema toliko veze sa sjajnim prodajnim rezultatima. Svako ima svoj omiljeni FM, a igrači se lakše vežu uz neke starije naslove. Međutim, za razliku od prijašnjih vremena, FM 2019 je dostupan i na Nintendo Switchu te za Windows i MacOS operativne sustave. Veliki posao odradile su i zvijezde poput Antoinea Griezmanna koje često na društvenim mrežama stavljaju slike kako igraju kultnu igru.

Pročitajte više