Zanimljivosti

Football Manager predviđa dolazak Mandžukića na Otok, ali ne u United

Foto: EPA, Football Manager

PLANET Football napravio je simulaciju nadolazeće sezone Premier lige koristeći Football Manager Data Editor kako bi otkrio koji su klubovi najbolje poslovali u prijelaznom roku. Evo što mu je otkrila kultna nogometna igra. 

Pregled sezone

Manchester City osvaja Premier ligu iako su osvojili samo 88 bodova, pet više od drugog Arsenala, prvenstveno zahvaljujući formi Kevina De Bruynea, Leroya Sanea i Sergia Aguera.

Nešto manje osvojenih bodova od očekivanog može se objasniti fokusom na Ligu prvaka, koju je City također osvojio u finalu pobijedivši Atletico Madrid 2:0, čime je kompletirana trostruka kruna nakon što su u finalu FA Cupa na penale slavili protiv Liverpoola. 

Arsenal je iznenadio osvajanjem drugog mjesta, dok su preostala dva mjesta koja vode u Ligu prvaka zauzeli Manchester United i Liverpool. Niže na tablici Bournemouth je nekako završio sedmi, West Ham je na rubu ispadanja, a Aston Villu nisu spasili ni skupi transferi.

Sezona je bila dobra za:

Bournemouth: Igrači Eddieja Howea završili su na sedmom mjestu nakon herojske kampanje od 23 gola Calluma Wilsona, osvajača Zlatne kopačke. Začudo, on je jedan od samo pet igrača Bournemoutha s prosjekom višim od 7.00, što objašnjava njihove lude rezultate: 17 pobjeda i 13 poraza, uključujući niz od 11 bodova iz posljednjih 10 utakmica sezone u kojima su prokockali šansu za Ligu prvaka.

Arsenal: Revolucija Unaija Emeryja napokon počinje 2019./2020. Arsenal završava na drugom mjestu s devet bodova više od Spursa (osvojio je 83 boda, 13 više nego prošle sezone). No prije nego što se navijači Arsenala uzbude oko predikcija FM-a 19, trebamo razgovarati o nekim neugodnim rezultatima. Mario Mandžukić, doveden u siječnju, upisao je sedam golova i tri asistencije u 18 utakmica, dok Mesut Ozil postiže devet golova i 17 asistencija. Nicolas Pepe je grozan pola sezone prije nego što je poslan na posudbu u Leicester City, dok Dani Ceballos od prve minute igra u tek osam utakmica u cijeloj sezoni.

Loša sezona za:

West Ham: U stvarnom životu, sjajna prijelazna sezona Manuale Pellegrinija pripremila je West Ham za plasman među najboljih sedam, sa spremnima Pablom Fornalsom i Sebastienom Hellerom da klub odvedu stepenicu više. Ali u FM-u 19 završavaju sezonu s 38 bodova spašavajući se od katastrofe s 10 bodova iz posljednjih pet utakmica, u kojima je blistao upravo Pablo Fornals.

Aston Villa: FM 19 čini se misli da je 13 novih igrača prevelika promjena za Aston Villu koja se tek vratila u najviši rang natjecanja. Villa ispada iz lige s bijednih 30 bodova, a Tom Heaton je jedini igrač koji je opravdao očekivanja u sezoni 2019./2020. Jack Grealish je potpuno anoniman, kao i Douglas Luiz, John McGinn i Trezeguet. Dean Smith nekako ostaje na klupi, ali pošto je potrošio 130 milijuna funti na ljeto 2019., njegov zadatak će se vjerojatno sastojati od prodaje dovedenih igrača.

Najbolji transferi:

Harry Maguire (Leicester City - Manchester United) – 53 utakmice, 3 gola, prosječna ocjena 7.23
Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace - Manchester United) - 42 utakmice, 1 gol, prosječna ocjena 7.19
Alex Iwobi  (Arsenal - Everton ) - 33 utakmice, 11 golova, 7 asistencija, prosječna ocjena 7.15
Patrick Cutrone (Milan - Wolverhampton) - 42 utakmice, 17 golova, 3 asistencije, prosječna ocjena 7.07
Pablo Fornals (Villarreal - West Ham) - 45 utakmica, 10 golova, 6 asistencija prosječna ocjena 7.11

Najgori transferi:

Sebastien Haller (Eintracth - West Ham) - 28 utakmica, 7 golova, prosječna ocjena 6.73 – 28 games – 7 goals – Moise Kean (Juventus - Everton) - 4 utakmica, 0 golova, prosječna ocjena 6.35 
Nicolas Pepe (Lille - Arsenal) - 17 utakmica, 2 gola, prosječna ocjena 6.80 17 games
Tyrone Mings (Bournemouth - Aston Villa) - 26 utakmica, 0 golova, prosječna ocjena 6.60
Giovani Lo Celso (Betis - Tottenham) - 1 (22) utakmica, 0 golova, prosječna ocjena 6.75

 

Pročitajte više