Formula 1: VN Velike Britanije seli u središte Londona?

GRADONAČELNIK Londona Ken Livingstone u javnost je izašao sa zanimljivom idejom da se u skoroj budunosti jedna utrka Svjetskog prvenstva formule 1 vozi ulicama središta London, po uzoru na Veliku nagradu Monaka koja se vozi ulicama Monte Carla.

Livingstone je za svoju ideju dobio čak i dozvolu Buckinghamske palače da se utrka može voziti po Mallu, ruti po kojoj kraljica putuje u svojoj zlatnoj kočiji u svečanim prilikama.

Ideja o utrci formule 1 u Londonu trebala bi biti realizirana za četiri godine, a za čitav projekt Livingstone je spreman potrošiti 20 milijuna funti.

Šef formule 1 Bernie Ecclestone želio bi utrku za Veliku nagradu Velike Britanije premjestiti sa staze u Silverstoneu zbog nepristupačnog dolaska za gledatelje, te prometnih gužvi koje se uvijek stvore tijekom utrke.

"Utrka po ulicama Londona privukla bi dva milijuna turista. Svaka hotelska soba bila bi iznajmljena, svaki stol u svakom kafiću bio bi pun. Ukoliko to može Monte Carlo, možemo i mi. Štoviše, siguran sam da bi utrka u središtu Londona bila nabolja utrka u kalendaru formule 1", smatra Livingstone.

Slično misli i Nigel Mansell, svjetski prvak iz 1992. godine.

"To bi bila najbolja utrka na svijetu. Podrška i entuzijazam britanskih ljudi bio bi fantastičan", smatra Mansell.

Pročitajte više