FOTO Na ovom se terenu igrao Kup. Trener Vukovara: Sad neka nam HNS plati Maldive

Foto: Index.hr

NOGOMETAŠI zagrebačke Lokomotive pobijedili su u srijedu na stadionu Borovo naselje domaću momčad Vukovar 1991 s 2:1 (1:1) i tako postali šesta momčad koja se plasirala u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Lokomotiva je povela u 40. minuti pogotkom Roberta Mudražije koji je udarcem iz kaznenog prostora svladao domaćeg vratara Ivana Mandića, nakon ubačaja Duje Čopa.

No, zagrebačka momčad je u prednosti bila samo četiri minute, kad je njemački napadač Toerles Knoell primio loptu u kaznenom prostoru i s braničem Lokomotive na leđima s oko pet metara uspio svladati Zvonimira Šubarića. Nakon nekoliko propuštenih prilika na obje strane, konačnih 2:1 za Lokomotivu postavio je Vladan Bubanja u 80. minuti. Duje Čop je pucao, vratar Mandić loše reagirao i odbilo loptu ravno na nogu Bubanje koji je lakoćom postigao pobjednički pogodak.

Treneri u nevjerici

Nakon utakmice se najviše pričalo o skandaloznom travnjaku na kojem je utakmica igrana. Nije to problem s kojim se susreću samo u Vukovaru, ove zime su travnjaci diljem Hrvatske u groznom stanju i opasni po nogometaše, a ništa drugačije nije bilo ni danas. Oba trenera su dala svoj komentar na travnjak.

"Krajnjim rezultatom sam zadovoljan, ali ovo danas nije imalo veze s nogometom. Ovo danas nije imalo veze s nogometom. Svaka čast nogometnom klubu Vukovar, ne krivim njih, ali ovo je teren na kojem ne mogu igrati ni nižerazredni klubovi. Ne znam kako je dozvoljeno da mi danas ovdje istrčimo i odigramo utakmicu", rekao je Silvio Čabraja, a komentar je dao i njegov kolega iz Vukovara Ivan Božić:

"Moram čestitati jednoj i drugoj ekipi. Mislim da bi nam HNS nakon ovoga trebao platiti sedam dana odmora na Maldivima. Moram se diviti igračima kako uopće mogu trčati i ovako igrati po ovakvim uvjetima."

Pročitajte više