HRVATSKA REPREZENTACIJA

FOTO Ovako izgleda Poljud dan prije utakmice. Ruse u Splitu čeka paklena atmosfera

Foto: Facebook Mi Hrvati

NA Poljudu se sutra sprema spektakl. Hrvatska i Rusija će od 15 sati odigrati ključnu utakmicu za direktan plasman u Katar na SP. Rusima je i bod dovoljan, Hrvatskoj igra samo pobjeda.

Poljud je rasprodan, više od 30 tisuća gledatelja će pokušati pomoći Hrvatskoj da ode na Mundijal, a za 12:30 organiziran je korteo koji kreće s rive i završava na Poljudu povodom 30. obljetnice bitke za Vukovar.

 

Da će na stadionu atmosfera biti vatrena, dokazuje i činjenica da su navijači već danas izvjesili svoje transparente i tako ukrasili tribine. Udruga navijača Mi Hrvati objavila je na Facebooku kako tribine Poljuda izgledaju već danas.

Ipak, dobru atmosferu mogla bi pokvariti kiša koja se najavljuje prema prognozi DHMZ-a, osim ako ne bude iznenadnih promjena na sam dan utakmice.

DHMZ kaže da će kiša u Splitu padati skoro cijeli dan pa tako i za vrijeme kortea u 12:30, ali tijekom utakmice se očekuje da će se malo smiriti, što bi značilo da će teren biti dobar za igru.

Hrvatska je u četvrtak pregazila Maltu u gostima 7:1 i puna optimizma dočekuje Ruse, a to je danas na konferenciji za medije potvrdio i izbornik Zlatko Dalić.

"Jesmo samouvjereni, ali pokazujemo i veliki respekt prema Rusiji. Njihovi rezultati govore o njihovoj kvaliteti i Karpin radi dobar posao. No mi se ne bojimo nikoga, vjerujemo u sebe i pred punim Poljudom moramo tako igrati. Samo moramo biti strpljivi. Ako treba i do sudačke nadoknade", rekao je Dalić, a komentar na Poljud i atmosferu koja ih čeka dao je i Luka Modrić:

"Puno mi znači igranje u Dalmaciji. Na zadnjoj utakmici sam se naježio kad smo izašli na teren. Jedva čekam utakmicu."

Pročitajte više