TONI KUKOČ

FOTO Toni Kukoč prodao imanje na kojem je živio 27 godina i izgubio velik novac

Foto: Pixsell, VHT Studios

TONI KUKOČ prodao je imanje u Highland Parku, u kojem je živio od odlaska u Ameriku, za 920.000 dolara, javljaju tamošnji mediji.

Kukoč i supruga Renata kuću su kupili 1993., kad je naš košarkaški as došao igrati za Chicago Bullse te je platili 1,2 milijuna dolara. S obzirom na to da je dolar tada više vrijedio, jasno je da su na prodaji izgubili dosta novca 27 godina nakon kupnje. Ako se uračuna inflacija, tadašnjih 1,2 milijuna danas bi vrijedilo nešto manje od 2,2 milijuna dolara.

Skoro 1000 kvadrata zemljišta

Prodana kuća od 468 kvadratnih metara ima šest spavaćih soba, pet i pol kupaona, tri "walk-in" ormara, grijanu garažu za tri vozila, opremljenu teretanu, hidromasažnu kadu i dvorište, naslonjeno na jezerce. Cijelo zemljište proteže se na 971 kvadratni metar.

Na prodaju su imanje prvi put stavili prije godinu i pol

Kukočevi su imanje stavili na prodaju još u ožujku 2019. za 1,15 milijuna dolara, piše Chicago Tribune. U lipnju iste godine spustili su cijenu na 1,1 milijun, pa je u listopadu skinuli s tržišta, prije nego što su je u lipnju ove godine ponovno stavili na prodaju za okruglih milijun dolara.

Highland Park je smješten otprilike na pola puta između Chicaga, u kojem je Kukoč započeo NBA karijeru 1993., i Milwaukeeja, u kojem ju je završio 2006. godine. Štoviše, iako je u Buckse 2002. stigao trejdom, tamo je ostao do kraja karijere baš zbog blizine kuće.

Obitelj ostaje živjeti u Highland Parku

Posljednjih godina Kukoč surađuje s Bullsima kao posebni savjetnik predsjednika Michaela Reinsdorfa te kao ambasador kluba koji se povremeno pojavljuje na klupskim eventima. 

Chicago Tribune piše da će obitelj Kukoč ostati živjeti u Highland Parku, pozivajući se na izjavu agenta za nekretnine Teda Pickusa, koji je posredovao u prodaji.

Pročitajte više