Fotografija i medicinsko izvješće otkrivaju: Al Turkovo oko ipak ozbiljnije ozlijeđeno

MUSTAFA AL Turk najvjerojatnije će dobiti još jednu priliku od UFC-a, otkrio je njegov trener Paul Ivens. Američka organizacija odlučila je uslišiti njegove žalbe da je na konačan ishod meča protiv Mirka Filipovića utjecao i sporni prst u oko nakon kojeg je uslijedila ubojita serija i sudački prekid.

> Yahoo u službi UFC-a: Cro Cop se vraća politici i zato laže da bi sačuvao svoj obraz

No, dojam većine je da je Britanac i prije dvojbenog trenutka bio na rubu nokauta pa mu je nedozvoljen udarac na koncu došao kao slamka spasa i opravdanje za Cro Copovu dominaciju. Dana White uskoro bi mu trebao dati još jednu šansu, a ukoliko i tada ne pokaže puno više nego u borbama protiv Konga i Cro Copa, Britanac će vrlo vjerojatno potražiti neko drugo utočište.

Ozljeda ipak nije bezopasna

Ipak, ozljeda nastala nakon Cro Copovog "uboda" u oko(a), pokazala se znatno ozbiljnijom nego u prvi mah. O tome govori i fotografija snimljena neposredno poslije borbe (MMAjunkie), ali i liječnička suspenzija. UFC-ovi doktori zabranili su mu nastup u sljedećoj borbi čak do 19. srpnja zbog "teže ozlijede bjeloočnice".

"Obavezna posjeta okulistu, a neovisno o tome hoće li se otok i crvenilo povući, borac je suspendiran do 29. srpnja", stoji u obrazloženju.

Al Turk: Nemamo ništa protiv UFC-a

U Al Turkovom taboru nezadovoljni su konačnim ishodom, ali i sucem koji nije primijetio sporni trenutak.

"Nije to bio samo lagan udarac. Zbog toga smo morali ići u bolnicu jer je svaka bjeloočnica dobila vrhovima prstima. Možete zamisliti kako je to bilo bolno, a doktori su razmišljali i o nekim zahtjevnijim zahvatima", objasnio je Paul Ivens dodavši:

"Razočarani smo načinom na koji je izgubio, ali nemamo ništa protiv UFC-a niti protiv suca na osobnom nivou. Prije svega želimo novu priliku i još jednu borbu. Ne želimo upirati prste u nekoga", rekao je za MMAjunkie.

Sudac Miragliotta: Mislio sam da se radi o direktu

A čovjek u kojeg su zapravo pokazali prstom je sudac Dan Miragliotta. Iskusni i vrlo cijenjeni MMA arbitar priznao je kako jednostavno nije primijetio sporni trenutak. Nakon nekoliko dana optužbi odlučio je rasčistiti stvari.

"Da je normalno reagirao, bilo bi mi lakše shvatiti da se radilo o nedozvoljnom udarcu. Ja sam mislio da se radilo o direktu, a da je kasnije primio nekoliko čistih udaraca. Način na koji se pokrio nije mi dao do znanja da se radilo o prstu u oko. Obično se borci prime za oko i pokažu mi rukom da žele 'time-out'", objasnio je Miragliotta u razgovoru za MMAmadness dodavši čak da nema ništa protiv da se u budućnosti odluke mogu naknadno mijenjati:

"To je nešto što se lako ne primijeti. Dogodilo se, ja sam čovjek, a ljudi rade greške. Mislim da bi borac trebao imati pravo na usporenu snimku i traženje poništavanja krive odluke."

Marko Petrak
Foto: MMAjunkie.com

Pročitajte više