HNK HAJDUK

Fran Tudor će za nula kuna napustiti Hajduk, želi ga francuski prvoligaš

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PROŠLO je više od četiri godine otkako je Zagrepčanin Fran Tudor protiv Rijeke prvi put zaigrao za Hajduk i zabio u svom debiju. Pod trenerom Damirom Burićem 2016. godine rušio je Dinamo, a pod Antom Čačićem u dresu Hrvatske 2017. zabio za pobjedu nad Meksikom u prijateljskoj utakmici. 

Te sezone bio je jedan od najboljih Hajdukovih igrača i na njemu su namjeravali zaraditi par milijuna eura. Uoči Evertona jedna takva, milijunska ponuda stigla je od Alavesa, no tada je Hajduk ciljao na plasman u grupnu fazu Europa lige, a Tudor uz Vlašića i Ercega bio jamac za uspjeh. Njegov odlazak nije bio opcija. Dvije godine kasnije 23-godišnjak nije u projekciji trenera Siniše Oreščanina. Potonuo je i minutažu skuplja na račun ozljede kapetana Juranovića. Tudor je postao igrač koji popunjava prazno mjesto na boku više nego prava zamjena za kapetana Hajduka.

"Ubrzo ću s klubom vidjeti što dalje, koja je opcija najbolja za mene, ali i za njih. Želim da svi budu zadovoljni", rekao je u siječnju na početku zimskih priprema kada je postao Hajdukov igrač za nula kuna, sa slobodnim papirima od lipnja 2019. 

Ekipa iz menadžerske agencije First eleven već mjesecima traži bolji angažman za Tudora. Prošle zime pregovarali su s Lechom iz Poznana, Hajduk je tada na desnom bočnom mogao još nešto i zaraditi, ali Poljaci nisu imali dovoljno novca.

Prema posljednjim informacijama s tržišta, Tudora želi francuski prvoligaš Strasbourg. Bio bi to drugi Hajdukov transfer u francusku prvu ligu u kratkom vremenu. Podsjetimo, Toma Bašić je iz Hajduka prošle godine otišao u Bordeaux za 3,5 milijuna eura.

Hajduk od transfera ne bi dobio ni kune jer će Tudor uskoro biti slobodan igrač. Upućeni izvori javljaju kako su pregovori u tijeku, dok Tudorovi menadžeri ne nude službene izjave, ali ni demantij. Kako doznajemo, trenutno se dogovara iznos plaće i bonusa koji bi Tudor mogao dobiti u Francuskoj. 

Pročitajte više