Francuska pokazala moć i snagu. Ovo su parovi polufinala Svjetskog prvenstva

Foto: Profimedia

FRANCUSKA i Švedska su se pridružile Španjolskoj i Danskoj u polufinalu SP-a. Francuska je pobijedila Njemačku 35:28, a Švedska Egipat 26:22.

Njemačka je puno bolje počela susret. U prvih 15 minuta gledali smo fantastično discipliniranu momčad Alfreda Gislasona koja je rijetko gubila koncentraciju u obrani i napadu te koja je imala na vratima fantastičnog Andresa Wolfa. Nijemci su vrlo rano pobjegli najprije na 6:4, a onda je, nakon čak pete obrana Wolfa u pet minuta, Knorr zabio za 7:4. Mahe je u 14. minuti sa sedam metara pogodio vratnicu, a Nijemci su preko Knorra otišli na 9:6 uz dvije minute Nahiju.

Odličan početak Njemačke i velika prednost, a onda crna rupa od tri minute

To su iskoristili i u 16 minuta su imali velikih 11:7. No, onda slijedi veliki pad Njemačke i u samo tri minute Francuska serijom 4:0 izjednačava rezultat. Na golu Njemačke je Wolf i dalje odlično branio, dok u prve 23 minute oba francuska golmana nisu obranila ni jedan šut. No, Francuska se nije predavala, rezervni vratar Rémi Desbonnet je obranio neke šuteve, a golom Richardsona s istekom sirene Tricolori su izjednačili na 16:16. 

Francuzi su prvi put poveli odmah u prvom napadu drugog poluvremena, ali Njemačka je ekspresno izjednačila. No, dva loša napada Francuske i Nijemci bježe na +2, a Groetzkom zicer brani Desbonnet za brzinski odlazak na +3. Wolf se opet razbranio, obrana Njemačke je postala agresivnija i Francuska je počela griješiti. Imali su Nijemci dva, tri napada za otići na tri razlike, ali nije prošlo pa su Francuzi u 40. minuti stigli do 20:20, a onda i nakon gola Mema poveli su 21:20. 

Kad je golman Francuske počeo braniti, Njemačka je ostala bez šanse 

Njemačka je tada izgubila koncentraciju i nakon nove greške Luka Karabatić zabija za 22:20. Njemačka više od šest minuta nije zabila gol, Rémi Desbonnet se razbranio, a Francuska je napravila seriju 6:0. Rezervni vratar Francuske je počeo nizati obrane, Njemačka je izgubila disciplinu u napadu i u obrani i polako je počela pucati što su Tricolori 15 minuta prije kraja lukavo koristili.

Nisu Francuzi do kraja igrali nešto posebno, ali Nijemci više nisu imali snage ni iskustva za napraviti veliku seriju i vratiti se u igri. Rutineri Francuzi znalački su susret priveli kraju i plasirali su se u polufinale puno lakše nego što je izgledalo 20 minuta prije kraja.  

Švedska lagano s Egiptom

U drugom polufinalu je Švedska opravdala status velikog favorita i pobijedila je Egipat bez većih problema 26:22. U pobjedi Šveđana najefikasniji je bio Niclas Ekberg sa šest pogodaka, a po četiri su postigli Lukas Sandell i Eric Johansson. Kod Egipćana su najbolji strijelci sa po pet golova bili Hassan Kaddah i Mohsen Mahmoud.

U ranije odigranim četvrtfinalnim susretima Španjolska je u sjajnoj utakmici nakon dvije serije produžetaka pobijedila Norvešku 35:34, a Danska je pregazila Mađarsku 40:23. Te dvije reprezentacije će u petak igrati za finale, a drugog finalista dobit ćemo u utakmici Francuske i Švedske. 

Pročitajte više