Francuska tek nakon produžetaka slomila Mađarsku, Švedska za polufinale razbila Katar

Foto: Epa

NAJUVJERLJIVIJU četvrtfinalnu pobjedu ostvarila je Švedska koja je s 35:23 nadigrala Katar. Lucas Pellas i Valter Chrintz bili su najefikasniji kod Šveđana s po osam pogodaka. Katarsku reprezentaciju predvodio je Frankis Marzo s pet golova.

Šveđani će se za mjesto u finalu boriti protiv Francuske koja je tek u produžetku uspjela slomiti otpor Mađara i slaviti s 35:32. Nakon 60 minuta rezultat je bio 30-30. Mađari su sjajno otvorili utakmicu i u više navrata imali po šest pogodaka prednosti u prvom poluvremenu, ali Francuzi su uspjeli već do odmora zaostatak svesti na dva gola. Francuska je u zadnje tri minute osnovnog dijela ušla s tri pogotka prednosti (30-27), ali su Mađari serijom 3-0 izborili produžetak. U dodatnih deset minuta Francuzi su bili bolji i izborili mjesto u polufinalu.

Michel Guigou sa šest pogodaka i Hugo Descat s pet bili su najbolji strijelci kod pobjednika. Kod Mađara je šest pogodaka postigao Bence Banhidi, a po pet Mate Lekai i Bendeguz Boka.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u petak, 29. siječnja. Od 17:30 sati za finale će se boriti Francuska i Švedska, a od 20:30 sati Danska i Španjolska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.