OI TOKIO

Francuski junak: Lopta je bila u rukama najboljeg napadača na svijetu, dodao ju je

Foto: Charlie Neibergall/AP Photo/Guliver

KOŠARKAŠI Francuske igrat će utakmicu za naslov olimpijskih pobjednika protiv branitelja Amerikanaca na Igrama u Tokiju. Zaslužili su to pobjedom 90:89 protiv Slovenije nakon što je u posljednjem napadu, u akciji koja je Sloveniji mogla donijeti finale Igara, Nicolas Batum blokadom zaustavio Klemena Prepeliča i tako zadržao poen prednosti na strani Francuza.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BLOKADU BATUMA

''Odigrao sam neke dobre utakmice za reprezentaciju, ali imam dojam da se pamte one koje sam odigrao loše. Moja slobodna bacanja, Španjolska 2016., polufinale protiv Argentine... Briše li ova blokada sve to? Recite mi da briše, molim vas. Mislim da ona anulira moje bivše pogreške. Morao sam to napraviti. Nisam odigrao veliku utakmicu, ali sam bio agresivniji na Luki Dončiću u nastavku, natjerao sam ga da radi'', rekao je Batum nakon polufinalne pobjede i prokomentirao zadnju akciju:

''Vidio sam da je ostalo 14 sekundi, da je lopta u rukama u ovom trenutku najboljeg napadača na svijetu. Dodao ju je, vidio sam Prepeliča i pomislio: ''Ne, ne, ne, moram ovo zaustaviti." Znao sam da ću uspjeti i drago mi je zbog toga i zbog Francuske. Morao sam se iskupiti za sve pogreške koje sam ranije napravio.''

Batum je utakmicu završio s tri poena, ali i četiri blokade.

Pročitajte više