LIGE PETICE

Francuski velikan tone. Policija čuva trenera od navijača nakon 12 kola bez pobjede

Foto: Emmanuel Foudrot/Reuters/AlexxM Alpaca Andia/Guliver Images

FRANCUSKI prvoligaš Saint-Etienne ove sezone proživljava neke od najtežih trenutaka u svojoj povijesti, a osnovan je davne 1920. godine.

Jedan je od najuspješnijih francuskih nogometnih klubova s osvojenih 10 naslova prvaka, ali posljednji je došao 1981. godine. Od tad Saint-Etienne nema većih uspjeha, a dva puta je čak ispao i u drugu ligu. Sada mu prijeti treća takva situacija.

Jedina ekipa bez pobjede u ligi

Francuski velikan je u ovom trenutku posljednja momčad na tablici Ligue 1 s osvojenih 6 bodova nakon 12 kola te je jedina momčad koja još nije upisala pobjedu.

Saint-Etienne poznat je po svojim ultrasima koji su jedni od najžešćih u Francuskoj, a to se posebno ističe kada se bliže derbiji s najvećim rivalom Lyonom.

Treneru je trebala pratnja policije

Saint-Etienne je prije tri dana remizirao s Metzom na gostujućem terenu 1:1, a navijači su potpuno izgubili živce pa su svoje nezadovoljstvo odlučili pokazati treneru Claudeu Puelu.

Prema pisanju francuskog Le Progresa, navijači su Puela dočekali na aerodromu po povratku s utakmice i tražili od njega da podnese ostavku na mjestu trenera. Držali su ga na aerodromu 20-ak minuta, a onda je osiguranje uspjelo ovladati situacijom i Puel je mogao nastaviti put prema kući.

Ipak, ostatak puta prošao je pod policijskom pratnjom, a navodno je dobio zaštitu i pred svojim domom kako bi policija bila uvjerena u njegovu sigurnost. Puel je istaknuo kako nema namjeru dati ostavku pa je sada samo pitanje tko će dulje izdržati - on ili navijači.

Pročitajte više