Francuzi: Davljenik se riješio igrača iz trećeg plana. Besplatno ga daje Dinamu

Foto: Profimedia

DINAMO je odustao od Koffija Kouaoa nakon što 25-godišnji nogometaš nije prošao liječnički pregled. Hrvatski prvak odmah se okrenuo drugim rješenjima za poziciju desnog bočnog.

Ouest-France javlja da bi Dinamo mogao dovesti Ronaela Pierre-Gabriela, nogometaša Nantesa. Turska Adana htjela ga je dovesti, ali ju je 25-godišnji nogometaš prošlog tjedna odbio. Nije u planovima trenera Jocelyna Gourvenneca, a Nantes mu je spreman dati raskid ugovora pa bi u Dinamo stigao kao slobodan igrač. Osim kao desni bek, može igrati i kao stoper.

Monaco ga platio šest milijuna eura

Karijeru je počeo u Saint-Etienneu, koji ga je 2018. godine prodao Monacu za šest milijuna eura. Godinu kasnije za pet milijuna eura otišao je u Mainz, ali tamo se nije nametnuo pa je išao na posudbe u Brest, Strasbourg i Espanyol. U Nantesu je od kolovoza prošle godine.

Grafika: Sofascore

Za Nantes je odigrao 12 utakmica, ali priliku je uglavnom dobivao s klupe. Zadnju utakmicu odigrao je početkom prosinca protiv PSG-a kad je u porazu 2:1 čuvao Kyliana Mbappea. Najviše je igrao za Brest - 62 utakmice. U prvoj francuskoj ligi skupio je 124 nastupa, a u Bundesligi i Primeri po osam. 

Francuzi: Nantes besplatno Dinamu daje igrača koji je tek treći izbor na desnom beku

Francuski mediji i sajtovi navijača Nantesa ovaj transfer prikazuju kao uspjeh tog kluba da se riješi igrača koji je tek treći izbor na desnom beku. Uostalom, zato nije ni igrao dva mjeseca. 

"Ove sezone samo je šest puta igrao kao starter. To što ga je Pierre Aristouy izostavljao iz prve postave bilo je iznenađenje jer je Pierre-Gabriel igrao dobro. Ali promjenom trenera situacija mu se pogoršala. Jocelyn Gourvennec objasnio je da na poziciji koju igra Pierre-Gabriel preferira Marcusa Coca ili Kelvina Amiana. To je razlog zbog kojeg Pierre-Gabriela prepušta Dinamu bez odštete iako mu ugovor s Nantesom traje sve do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura", pišu Francuzi. 

Umjesto druge turske lige, Championshipa i predzadnjeg kluba MLS-a, odabrao je Dinamo

Desni bočni koji danas dolazi na liječnički pregled u Zagreb tako je otpisan u klubu koji se na ulasku u drugu polovicu prvenstva nalazi u borbi za opstanak u francuskoj prvoj ligi. Nakon 20 kola ima samo 19 bodova te je tek tri boda iznad zone ispadanja. 

No usprkos tome što je druga rezerva davljenika, Pierre-Gabriel je itekako poželjan na tržištu, otkrivaju Francuzi: "U ovom prijelaznom roku kontaktirali su ga još Adana, Cardiff i Toronto." Umjesto 15. kluba druge turske lige, velškog kluba koji drži 13. mjesto druge engleske lige te kanadskog kluba koji je prošlu sezonu MLS-a završio kao 29. od 30 klubova u ligi, Pierre-Gabriel odabrao je Dinamo. 

Pročitajte više