Francuzi: Hajduk je sve dogovorio s PSG-om, ali treba slomiti zabrinutog Vuškovića

Foto: Robert Matić/hajduk.hr

FRANCUSKI MEDIJI pišu da su Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić i predstavnici PSG-a postigli "usmeni sporazum oko transfera Luke Vuškovića (16) u Pariz". Francuzi dodaju da je dogovorena i visina odštete koju će PSG dati, kao i dinamika plaćanja Hajduku te ostali detalji kao što su bonusi i postoci od eventualne prodaje.

No, preostalo je još uvjeriti mladog supertalenta da treba prijeći u PSG. "Vuškovića su gotovo uvjerili da mu je to pravi potez, ali je i dalje zabrinut oko toga koliku minutažu će dobiti s obzirom na njegove godine i konkurenciju. Osim toga, traži garancije i plan razvoja u PSG-u", pišu Francuzi i dodaju da se pregovori nastavljaju.

PSG je početkom prošlog mjeseca ponudio 10.5 milijuna eura

Početkom prošlog mjeseca doznali smo da je PSG poslao Hajduku ponudu od 10.5 milijuna eura za Vuškovića. Splićani su je prihvatili te odvjetnički timovi već rade na papirologiji kako bi transfer mogao biti realiziran u ljetnom prijelaznom roku. Hajduku bi trebali pripasti i postotak od sljedeće prodaje, oko 20 posto, te određeni bonusi.

Za talentiranog Hajdukova stopera zainteresirani su još neki klubovi, ali su Francuzi prvi koji su službeno kontaktirali Hajduk. Na transferu 16-godišnjaka u PSG radi osobno Hajdukov predsjednik Jakobušić, koji je ponudu PSG-a prihvatio. Posao bi uskoro trebao biti realiziran.

Vušković je dosad odigrao 11 utakmica za prvu momčad Hajduka i zabio je jedan gol, a bio je i dio mlade ekipe koja je stigla do finala Lige prvaka mladih. Vušković je u toj utakmici, koju je Hajduk izgubio 5:0 od Alkmaara, skrivio penal iz kojeg su Nizozemci poveli, a na tom susretu gledali su ga navodno skauti brojnih klubova.

Vlašić je Hajduku donio višu fiksnu odštetu, ali Vušković ruši rekord sa samo jednim bonusom

Najveći Hajdukov transfer dosad je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10.8 milijuna eura. No Vlašić nije realizirao nijedan bonus, dok bi Vušković to možda mogao ostvariti. PSG bi ga platio oko 10.5 milijuna eura i, realizira li samo jedan bonus, postao bi najskuplji Hajdukov igrač u povijesti.

Ivan Leko ga je u prvu momčad ubacio silom prilika za derbi s Dinamom krajem veljače jer je imao ogromnih problema s ozljedama. Vušković je imao jako težak početak u seniorskoj karijeri jer je nakon debakla na Maksimiru (4:0), četiri dana kasnije, bio u prvoj momčadi u kup-utakmici protiv Osijeka u kojoj je zabio prvi seniorski gol u pobjedi 2:1.

Nakon poraza od Rijeke ispao iz kadra

Odigrao je šest utakmica u nizu za Hajduk, da bi ga Leko odmorio poslije poraza od Rijeke i nakon što je s mladom momčadi bio u finalu Lige prvaka mladih te idućih pet kola nije bio u kadru momčadi. Vratio se zadnje dvije prvenstvene utakmice, a u finalu Kupa dobio je jednu minutu. Vušković je dosad odigrao pet utakmica za U-17 reprezentaciju Hrvatske i dao je jedan gol.

O njegovu transferu priča se još otkad je briljirao u mladoj momčadi, i prije seniorskog debija. Spominjao se interes Manchester Cityja, kao i PSG-a, a sad su se dogodili prvi konkretni pomaci oko njegove budućnosti. Ne bude li nekih novih problema, Vušković bi trebao postati igrač PSG-a.

Pročitajte više