Francuzi o braniču iz BiH: Više nije isti igrač. S Tudorom mu je porasla moć

Foto: Profimedia

MARSEILLE je prošli vikend s 3:1 protiv Lorienta upisao šestu pobjedu u nizu u francuskom prvenstvu te došao na samo dva boda zaostatka za drugoplasiranim Lensom i pet za aktualnim prvakom PSG-om. Važan igrač u momčadi trenera Igora Tudora je bosanskohercegovački branič Sead Kolašinac (29). O njegovim nastupima piše francuski RMC.

"Kolašinac se pokazao vrijednim i odlučnim nakon teškog početka u Marseilleu. Bolji je do te razine da se sada priča o produljenju njegova ugovora koji istječe u lipnju", navodi RMC pa nastavlja: "Kolašinac već nekoliko tjedana nije isti igrač. Stigao je prije godinu dana bez samopouzdanja. Borio se kako bi pokazao kvalitetu pod trenerom Jorgeom Sampaolijem. S Igorom Tudorom mu je porasla moć. Uvjerio je Tudora da može igrati u liniji s tri igrača."

Kolašinac je u siječnju 2022. godine došao u Marseille kao slobodan igrač. Ranije je nastupao za Arsenal i Schalke. RMC ističe kako je Kolašinac teško doživio ispadanje Marseillea iz Lige prvaka, no dodaje kako je "od tada to nadoknadio odlučujućim golovima i spektakularnim asistencijama".

"Tudor ga jako cijeni"

"Pravedna nagrada za igrača kojeg Tudor i čelnici Marseillea jako cijene. Pablo Longoria (predsjednik Marseillea, op. a.) u četiri oka povjerava kako je presretan što u svlačionici može računati na takvog igrača čvrstog karaktera, profesionalnog, vrijednog, svestranog, iskusnog. Longoria želi da Kolašinac dugo ostane u klubu", nastavlja francuski medij.

Prema informacijama RMC-a, Marseille će uskoro pregovarati s 29-godišnjim braničem oko novog ugovora. Kolašinac je ove sezone odigrao 20 utakmica za francuski klub, u kojima je postigao tri i asistirao za jedan gol. Ukupno ima 51 nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više