Europsko rukometno prvenstvo

Francuzi šokirani situacijom u hotelu u Szegedu: "Ovo je neprihvatljivo"

Foto: Profimedia

FRANCUSKI rukometaši, koji u četvrtak otvaraju Europsko prvenstvo utakmicom protiv Hrvatske, šokirani su situacijom u hotelu u Szegedu.

Francuski reprezentativci, koji su se posljednja dva tjedna pripremali u izolaciji kako bi se spriječila potencijalna zaraza koronom, u hotelu su zatekli turiste bez maski. 

"Bili smo začuđeni, pa čak i šokirani što vidimo goste hotela bez maski. I još bismo trebali jesti zajedno s njima", rekao je Nikola Karabatić koji je u utorak ujutro sa suigračima doručkovao zajedno s ostalim gostima hotela.

"Neki ljudi bili su i u kupaćim kostimima. U takvoj situaciji teško ćemo izbjeći pozitivne slučajeve i ne znam je li ovo odraz poštovanja prema igračima koji su dali sve kako bi sudjelovali na ovom natjecanju", rekao je francuski golman Vincent Gerard. a izbornik Guillaume Gille bio je još oštriji i takvu organizaciju nazvao neprihvatljivom.

Francuski mediji javljaju da su se Francuzi žalili EHF-u koji je priznao pogrešku i obećao da će popraviti situaciju. Podsjetimo, brojne reprezentacije uoči Europskog prvenstva imaju velik broj slučajeva koronavirusa među igračima.

U skupini s Francuskom i Hrvatskom još su Srbija i Ukrajina.

Pročitajte više