Frapantna sličnost: Pogledajte zašto je Mamić "hrvatski Becali"

ZDRAVKO MAMIĆ više nije inspiracija samo hrvatskih novinara, za njega se sve više zanimaju strani mediji koji u posljednje vrijeme sve više pišu o njemu.

> Bad Blue Boys: Ne bojkotiramo Dinamo nego Mamićevu diktaturu i agenciju za prodaju igrača

> BBB pozivaju na potpuni bojkot: Zahtijevamo neopozivu ostavku Zdravka Mamića!

>  Bojkot Boysi: Prije 11 godina protiv politike, danas protiv Mamića


Rumunjski "ProSport" objavio je članak pod naslovom "Zdravko Mamić, hrvatski Becali", naglasivši sličnost između dvojice najkontroverznijih ljudi u rumunjskom i hrvatskom nogometu.


Mamić je predsjednik Dinama, Becali predsjednik Steaue. Oba kluba već godinama dominiraju nacionalnim prvenstvima, "a vodstva klubova nalikuju si kao jaje jajetu", pišu Rumunji koji su maksimirskog šerifa odlučili predstaviti kroz priču o navijačkom bojkotu Dinamovih utakmica koji je trenutno na snazi. Kao razlog izostanka navijačke potpore Rumunji navode "metode kojima Mamić vodi klub, a koje nevjerojatno sliče Becalijevom načinu vladanja".

Dinamo i Steaua - "kao jaje jajetu"

"Štoviše, dvojica čelnika imaju mnogo toga zajedničkog, od otpuštanja trenera preko telefona do zapošljavanja članova obitelji i prijatelja koji nisu nogometni stručnjaci", navodi se u tekstu.


"Dinamovi navijači su, kao i njihovi kolege u Rumunjskoj, pokrenuli tijekom posljednjih godina više akcija protiv Mamića, a ove sezone odlučili su bojkotirati utakmice voljenog kluba. Mamić je poduzeo protumjere, zaposlio iskusnog trenera, ali nije uspio promijeniti stav navijača", piše Prosport, a priču su prenijeli gotovo svi rumunjski mediji.

Na kraju su u potpunosti prenijeli otvoreno pismo BBB-a izvršnom dopredsjedniku Dinama u kojem otkrivaju što sve ne valja s načinom na koji se vodi klub te u kojem izričito zahtijevaju ostavku braće Mamić i kompletne uprave kluba.

Hrvatski navijači, naročito BBB i Torcida, u Europi su se tijekom posljednjih desetljeća "proslavili" uglavnom neredima na gostovanjima, a čini se kako je ovaj bojkot, koji je ujedinio sve frakcije Dinamovih navijača, pozitivan primjer koji će odjeknuti europskim nogometom i popraviti ugled hrvatskih navijača. Rumunjima, konkretno, može poslužiti kao inspiracija za akcije protiv "njihovog Mamića" Becalija.

Pročitajte više