Fury: Joshua? Neka se bori s Hrgovićem, mene čeka veća riba

Screenshot: Youtube

FILIP HRGOVIĆ se nadao borbi protiv Anthonyja Joshue za svjetski naslov, ali objava Eddieja Hearna, nakon što je njegov štićenik Joshua nokautirao Ngannoua u Saudijsko Arabiji, pokazuje da im meč s Hrvatom na pada na pamet. "Joshua je najopakiji čovjek na svijetu. Ne postoji osoba na svijetu koja ga može pobijediti. Čeka nas najveća borba u povijesti sporta kada se Joshua suoči s Furyjem. Molim te, Tysone, pobijedi Usika!" poručio je Joshuin promotor. 

Jasno je, dakle, da oni žele meč protiv pobjednika borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usika. Nisu ni spomenuli Hrgovića. On je prvi izazivač prema IBF ljestvici te se očekivalo da se krajem godine bori za taj naslov. Joshua je na toj ljestvici na drugom mjestu. No, nakon što je u reviji u Rijadu razbio Ngannoua, on i njegov impresario žele najveći spektakl, borbu protiv pobjednika fajta Furyja i Usika, koji se održava 18. svibnja.

Fury: Joshua? Mene čeka veća riba

Na priredbi u Rijadu bio je upravo Tyson Fury. Ovako je odgovorio na riječi MMA novinara Ariela Helwanija, koji mu je rekao da bi volio konačno vidjeti borbu njega i Joshue: "Dug je put do toga. Zadnjih pet godina uvijek neko sranje spriječi održavanje naše borbe. Sada je to sranje borba za ujedinjenje svjetskih naslova u teškoj kategoriji. Ovo je bio fantastičan nastup AJ-a, ali, nažalost, mene čeka veća riba, Oleksandr Usik. Prvi meč je 18. svibnja, a revanš u listopadu. Nakon toga, ako Joshua i dalje bude slobodan i ako ja budem slobodan, idemo to odraditi."

Helwani ga je zatim pitao vrijedi li klauzula o revanšu protiv Usika neovisno o pobjedniku prve borbe. "Da, klauzula vrijedi u oba smjera. Joshua može raditi što god želi, to se mene ne tiče. On će se morati boriti jer ne može čekati godinu dana. Neaktivnost nije dobra, kao što znamo. Mora ostati aktivan i možda može loviti svjetsku titulu. Nakon što ja porazim Usika, IBF-ova titula ostat će upražnjena. Možda se on i Hrgović mogu boriti za tu upražnjenu titulu", rekao je Fury.

Meč Joshue i Hrgovića za naslov po IBF-u je logičan, ali...

IBF je objavio da ne podržava revanš Furyja i Usika. Pobjednik njihovog prvog meča će uzeti naslov po IBF-u, tako će taj pojas ostati bez vlasnika, a IBF će ugovoriti borbu za njega. Kao što smo pisali, Hrgović je prvi izazivač te mu je tako zajamčeno mjesto u toj borbi. Joshua je drugi najbolje rangirani izazivač nakon Hrgovića i, dok čeka meč s pobjednikom duela Furyja i Usika, mogao bi boksati s Hrgovićem za taj naslov. No Joshuin promotor Hearn to ni ne spominje, već samo borbu protiv pobjednika između Furyja i Usika.

Pročitajte više