Fury: Ngannou bi mi trebao ljubiti stopala zbog onoga što sam napravio za njega

Foto: Profimedia

BOKSAČKI prvak teške kategorije Tyson Fury (35) i MMA zvijezda Francis Ngannou (37) krajem listopada 2023. sučelili su se u meču različitih borilačkih sportova. S obzirom na to da su se borili prema boksačkim pravilima, Fury je bio veliki favorit. Međutim, Britanac je puno teže od očekivanog, odnosno tek podijeljenom sudačkom odlukom, slavio nad bivšim šampionom UFC-a.

Ngannou je odlučio nastaviti boksački put, pa ga tako u petak u Rijadu na događaju Knockout Chaos očekuje spektakularan meč s još jednim britanskim teškašem Anthonyjem Joshuom (34). Fury je u razgovoru za The Stomping Ground poručio da ga nije briga tko će pobijediti u borbi Ngannoua i Joshue.

Fury: Ngannou bi trebao pasti na koljena i ljubiti mi stopala zbog onoga što sam napravio za njega"

"Bit će to dobra borba. Kada sam se ja borio s Ngannouom, bilo je to sranje od meča. Ali tako je kako je. Ne znam što su ljudi očekivali od njega prije naše borbe. Trebao sam biti uvjerljiv favorit, ali on je svima dokazao suprotno, što je super za njega.

Napravio sam od njega multimilijunaša i sad mu donosim još više novca, stoga bi mi trebao zahvaliti. Trebao bi pasti na koljena i ljubiti mi stopala zbog onoga što sam napravio za njega", rekao je Fury.

"Slušajte, što god se dogodi, dogodit će se. Najbolji će pobijediti u petak. Oni su vrh teške kategorije, zar ne? Svatko može pobijediti. Radujem se cijeloj večeri", dodao je Fury, poznat pod nadimkom Kralj Cigana.

Fury čeka meč stoljeća s Usikom

Fury se u veljači trebao boriti s Ukrajincem Oleksandrom Usikom (37), ali je tzv. meč stoljeća za ujedinjenje titula teške kategorije bio odgođen zbog Furyjeve ozljede koju mu je na treningu nanio hrvatski borac Agron Smakići. Borba je prebačena na 18. svibnja i održat će se također u Saudijskoj Arabiji. Fury je prvak prema WBC-u, a Usik prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Pročitajte više