Futsal Dinamo izjednačio finale protiv Olmissuma

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NOGOMETAŠI Futsal Dinama pobijedili su u Omišu Olmissum 4:2 u drugom susretu finala doigravanja Prvenstva Hrvatske u futsalu te tako na 1:1 izjednačili seriju koja se igra na tri pobjede. Bila je ovo tek druga pobjeda Dinama u 16. utakmici protiv ovog suparnika u svim natjecanjima. Serija se nastavlja s dvije utakmice u Draženovom domu, a one su na rasporedu u petak i sljedeći ponedjeljak. 

Nakon što je Olmissum u prvom susretu u Omišu pobijedio 2:1, Dinamo je u drugom dvoboju, koji je također odigran u SD-u Ribnjak, uzvratio pobjedom. Poveo je u 19. minuti golom Kristijana Postružina, a tri minute kasnije izjednačio je Nikola Pavić. Gosti su u 30. minuti stiglo do nove prednosti, a pogodak za 2:1 zabio je Kristijan Čekol.

Statistika na strani Olmissuma, pobjeda Futsal Dinamu

Domaćin je pritisnuo, ali je zagrebački sastav četiri minute prije kraja povećao prednost na 3:1. Bila je to brza kontra, lopta je došla na krilo do Čekola, koji je ubacio pred gol, nakon čega je Josip Jurlina nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Olmissum je potom povukao golmana kako bi imao igrača više u polju, što je iskoristio Mateo Mužar i dvije minute prije kraja sa svoje polovice zabio u praznu mrežu za 4:1. Nikola Pavić je 89 sekundi prije kraja svojim drugim golom postavio konačnih 4:2.

Olmissum je u ovoj utakmici imao bolju statistiku, čak 30 udaraca prema golu Futsal Dinama, od čega njih 19 u okvir. Zagrebačka momčad uzvratila je s 15 udaraca i osam prema mreži domaćina, a četiri je lopte pospremila u nju.

Pročitajte više