U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

GALATASARAY - HAJDUK 2:0 Hajduk ispao iz Europe, primio golove u zadnjih 15 minuta

Foto: Hina, Hajduk.hr/Robert Matić

HAJDUK je ispao iz Europa lige. Splitski klub odigrao je dobru utakmicu u Istanbulu protiv Galatasaraya, ali je izgubio 2:0 golovima u posljednjih 15 minuta. Ranije su iz ovog natjecanja ispali Lokomotiva i Osijek pa su sad Dinamo i Rijeka jedini hrvatski predstavnici u Europi.

Kladite se na europski nogomet? Pogledajte koeficijente na Germaniji

Splićani odlični u prvom dijelu, Galatasaray bez udarca bio skoro pola sata

Hajduk je protiv turskog velikana, koji je odmarao najbolje igrače Radamela Falcaa i Ardu Turana za derbi s Fenerom, bio sjajan u prvom poluvremenu i suparniku nije dopustio nijednu pravu priliku. 

Galata je u dva navrata po deset minuta u prvoj poluvremenu pritisnuo Hajduk, napadao je po krilima i pokušavao centaršutevima pronaći Feghoulija, ali se splitski klub uspješno branio. Čak je momčad Harija Vukasa nekoliko puta zaprijetila - Čolina je dva puta nakon dobrih prodora loše ubacio, Jradijeve škarice su otišle preko gola, a Diamantakos je dva puta blokiran na rubu kaznenog prostora.

 

Turski predstavnik je prvi udarac prema Hajdukovom golu imao nakon kornera u 27. minuti, a do kraja prvog dijela zaprijetio je preko Babela koji se sjajno ubacio u kazneni prostor, ali nije dobro primio loptu pa ga je Vušković stigao blokirati, a Posavec pokupiti loptu ispred bivšeg napadača Liverpoola.

Tri lude minute u drugom poluvremenu i poništen gol Galate

Drugo poluvrijeme otvoreno je furiozno na obje strane pa smo u tri minute vidjeli tri sjajne prilike. Prvo je Mujakić spasio Hajduk nakon što su sjajnu akciju izveli Galatini ofenzivci, lopta je stigla do Diagnea koji je imao vremena namjestiti se na udarac s 15 metara. Dobro je ciljao, Posavec vjerojatno ne bi uspio obraniti njegov udarac, ali ga je Mujakić uklizavanjem uspio blokirati. Minutu kasnije je Babel propustio veliku priliku kada je nakon ubačaja s desne strane ostao sam i promašio cijeli gol.

Na drugoj strani je neprecizan bio Caktaš. Diamantakos se dobro ubacio u kazneni prostor, pričekao dolazak suigrača i proigrao Caktaša koji je lijevom pucao visoko iznad gola.

U 58. minuti je Galatasarayu možda nepravedno poništen pogodak. Feghouli je nakon ubačaja iz kuta tukao sa 16 metara i matirao Posavca, ali je Diagne bio pored Hajdukovog vratara u zaleđu i suci su procijenili da ga je ometao.

Dva gola u deset minuta, oba nakon prodora po lijevoj strani

Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti. Nakon prodora Emrea po lijevoj strani povratna lopta je stigla do Belhande koji je iz prve tukao, a Posavec nije uspio skrenuti udarac izvan gola. Možda je Hajdukov vratar mogao bolje reagirati.

Sve je bilo gotovo deset minuta kasnije nakon velikog propusta Hajdukove obrane koja je zaboravila u petercu na Babela kojeg je sjajno proigrao Marcao nakon odličnog prodora po lijevoj strani. 

Pročitajte više