Galatasaray kvari Dinamu posao oko lijevog beka. Cijena mu se utrostručila

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je jako zainteresiran za Bartlomieja Wdowika iz poljske Jagiellonije. Odlični 23-godišnji lijevi bek čini se kao rješenje za Dinamove kronične probleme na toj poziciji. Poljak je ove sezone u 22 nastupa upisao devet golova i dvije asistencije, a osobito je ubojit iz slobodnih udaraca.

Kao što je Index jučer objavio, Jagiellonia uopće ne želi pregovarati za manje od milijun i pol eura, ali priča se u međuvremenu promijenila. Wdowik je jučer prema Transfermarktu vrijedio 900.000 eura, a danas vrijedi tri milijuna, što je više nego triput veća cijena.

Razlog je što se u priču uključio i Galatasaray, koji je također zainteresiran za novog poljskog reprezentativca. To je loša vijest za Dinamo, ali dobra je da ipak Wdowik nije prvi Galatasarayev izbor.

Wdowik ruši rekorde

Nakon što je iz kluba otišao Angelino Galatasaray se okrenuo dovođenju Nuna Tavaresa iz Arsenala. Turci bi ga posudili do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora, a turski mediji pišu da bi se taj posao mogao završiti. 

Wdowik je jedan od hit-igrača ove sezone poljskog prvenstva, a srušio je rekord lige po broju zabijenih golova u jednoj polusezoni za obrambenog igrača. Transfermarktove procjene ne uzimaju se relevantnim u pregovorima klubova, ali daju dobru sliku koliko igrač otprilike vrijedi.

Ako bi dobila tri milijuna eura za Wdowika, Jagielloniji bi to bio drugi najveći transfer u povijesti kluba. Dosad rekord drži Patryk Klimala koji je 2019. otišao u Celtic za četiri milijuna eura. Jagiellonia je trenutačno druga momčad poljske lige s tri boda manje od vodećeg Slaska.

Pročitajte više