Galatinog navijača (17) ubio je potres. Uoči smrti objavio je video koji je danas hit

Foto: EPA/Twitter

NICOLO ZANIOLO (23) senzacionalno je iz Rome prešao u Galatasaray. Jedan od najboljih mladih talijanskih nogometaša nadao se transferu u Milan pa je zbog toga odbio ponudu Bournemoutha, no na kraju je ostao u Romi. Jose Mourinho ga je poslao na tribine, pa je mladom ofenzivcu preostao samo transfer u Tursku jer je tamo prijelazni rok i dalje otvoren.

Dječak se veselio dolasku Zaniola

Zaniolo je za Galatasaray potpisao u trenucima kada su Tursku i Siriju pogodili razorni potresi, koji su odnijeli preko 17 tisuća ljudskih života. Među smrtno stradalima je i 17-godišnji dječak Muhammed Emin Özkan. On je bio veliki navijač Galatasaraya, a prije nekoliko dana napravio je i video dobrodošlice Zaniolu.

Video je objavio na društvenim mrežama u nadi da će Zaniolo uistinu doći u njegov omiljeni klub. Talijan je na kraju i stigao u redove turskog velikana, no Muhammed, nažalost, to nije doživio. Galatasaray je sve saznao, a informacije su stigle i do samog Zaniola. Talijan je odlučio nositi broj 17 na dresu u čast 17-godišnjeg Muhammeda Emina.

Galatasaray je Muhammedov uradak ubacio i u svoj video Zaniolovog predstavljanja na društvenim mrežama i tako oduševio sportsku javnost.

Povijesni transfer

U Turskoj prijelazni rok traje do sredine veljače, a Gianluca Di Marzio i Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvori s mercata, javljaju da je Zaniolov ugovor na tri i pol godine uz 3.5 milijuna eura godišnje plaće.

Spomenuti izvori navode da je Roma ipak pristala bitno smanjiti raniji odštetni zahtjev te da dobiva između 20 i 22 milijuna eura.  Bez obzira na popust koji je Galatasaray dobio, Zaniolo i s tom odštetom postaje daleko najskuplji ulazni transfer u povijesti Turske. 

Pročitajte više